Ministrica kulture: Hrvatska je sigurna, ovo su incidenti koji se događaju

NINA OBULJEN KORŽINEK, ministrica kulture i medija, izjavila je nakon užeg kabineta vlade za N1 televiziju "da se osjeća sigurno u Hrvatskoj".

Odgovarajući na pitanja novinara ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek komentirala je trenutačno zatvaranje Trga svetog Marka za novinare i građane.

"Mislim da smo svi otvoreni za izjave, konkretna rješenja i za vaš rad treba uzeti u obzir i vašu sigurnost i sigurnost svih drugih koji prolaze ovim prostorom. Svakako ćemo u dogovoru s novinarima naći način da se ne izgubi vaša mogućnost da postavljate pitanja, a da istovremeno budete u sigurnim uvjetima", kazala je ministrica.

"Trudit ćemo se osigurati novinarima siguran i dostojanstven rad"

"Trudit ćemo se da nađemo način koji će vama omogućiti siguran i dostojanstven rad, a mi ćemo biti na raspolaganju za izjave", dodala je.

Novinari su pitali ministricu osjeća li se sigurno.

"Osjećam se sigurno, kao svatko od nas. Mislim da je Hrvatska sigurna zemlja, ovo su incidenti koji se uvijek mogu dogoditi. Kao društvo svi imamo odgovornost da promoviramo društvo koje će biti tolerantno, uvažavati druge. Osjećam se sigurno, ali naravno da svatko od nas treba doprinijeti tome da se svi osjećamo sigurno", istaknula je ministrica Obuljen Koržinek.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.