Mlada policajka iz afere Nakaze je na bolovanju. Odvjetnik rekao što joj preostaje

Foto: Screenshot

Odvjetnik Ivan Gržić, koji zastupa više policijskih službenika u sudskim procesima, komentirao je za N1 slučaj mlade policijske službenice iz Šibenika čiju je kaznenu prijavu protiv Anne Dujić, kćeri moćnog HDZ-ovca i šefa Hrvatskih šuma Nediljka Dujića, lokalno tužiteljstvo odbacilo.

>> Odbačena prijava protiv kćeri HDZ-ovca iz afere Nakaze. DORH ne vjeruje policajki

>> Mrcvarit će vas zbog majice, ali ako ste ova uhljebara, možete j***ti mater policajki

Policajka je protiv Anne Dujić podnijela prijavu zbog prisile prema službenoj osobi jer je na nju krenula vozilom na blokadnom punktu postavljenom ljetos zbog požara u zaleđu Šibenika.

Digla palicu STOP, kći HDZ-ovca se nije zaustavila. Policajka se maknula da izbjegne nalet

Anna Dujić nije se htjela zaustaviti iako je policajka podigla palicu STOP. Na kraju je policajka morala zakoračiti u stranu da izbjegne nalet. Tijekom incidenta Dujić joj je i psovala te joj pokazivala srednji prst.

Policajka je prijavu podnijela tek nakon dva dana, kada je prepoznala Annu Dujić i njezinu majku dok su urlale pred televizijskim kamerama.

Prijava joj je odbačena jer je tužiteljstvo zaključilo da nema dovoljno dokaza protiv Anne Dujić. Dujić je, naime, tvrdila da se policajka sama naslonila na njezino vozilo na blokadnom punktu, a DORH je povjeravao kćeri HDZ-ovca, a ne policajki. 

Izvanredni nadzor

Zbog ove odluke glavni državni odvjetnik poslao je izvanredni nadzor u Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku. Naime, osim što su donijeli polemičnu odluku, sumnju u moguću pristranost otvara i činjenica da u istom tom državnom odvjetništvu radi sestra Anne Dujić.

>> Sestra žene iz afere Nakaze radi u državnom odvjetništvu koje je odbacilo prijavu

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, upitan o ovom slučaju danas, izjavio je kako "članstvo u stranci ne pomaže ako ima dovoljno dokaza". Aludirao je pri tome na odluku državnog odvjetništva.

Mlada policajka zbog cijele situacije u kojoj se našla i pritisaka kojima je bila izložena završila je na bolovanju, piše N1.

Odvjetnik Gržić nudi jedno od mogućih rješenja za njezin slučaj.

Što policajka sad može učiniti?

"Ono što mogu reći je da je policijska službenica napravila ono što je bila dužna sukladno zakonu te je protiv imenovane osobe podnijela kaznenu prijavu zbog prisile. Nadležno državno odvjetništvo je tu prijavu odbacilo. Policijska službenica kao oštećenica sada može nadležnom sucu istrage podnijeti prijedlog za preuzimanje kaznenog progona te prijedlog za ispitivanje okrivljene i svjedoka.

Njezino je pravo i mogućnost da kao oštećena preuzme progon, no nije nužno da to učini, već to ima na dispoziciji. Ako preuzme progon kao oštećenica, sudac istrage morat će donijeti odluku hoće li pristupiti provođenju tih radnji. U konačnici će oštećenica moći podnijeti i optužnicu", kazao je za N1 odvjetnik Gržić.

"Slučaj je evidentno osjetljiv"

Za sada nije želio govoriti o mogućim pritiscima na mladu policajku, no ističe kako je slučaj evidentno osjetljiv jer su u njega uključene osobe koje su visokoprofilirane u određenim političkim strukturama.

"Zato je ovaj predmet izazvao toliku pozornost javnosti, što je dovelo do izvanrednog nadzora DORH-a", zaključio je Gržić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.