MLADI HRVAT U SKUPINI SMRTI Izvučene skupine za svjetsko prvenstvo u League of Legendsu

FOTO: LoLesports/Flickr

Nakon što smo prošlog vikenda saznali imena svih timova koji će nastupati na League of Legends World Championshipu, sada smo dobili i raspored po skupinama. Prvaci Europe, G2 Esports za koji igra i naš Luka "PerkZ" Perković, vjerojatno su izvukli najtežu skupinu iako su bili nositelji. Posrećilo se američkom Team SoloMidu.

>>NA KORAK DO SNA Mladog Hrvata dijelila jedna pobjeda od odlaska na LoL World Championship

>>Posljednja mjesta za League of Legends World Championship ugrabili Fnatic i Cloud9

Prije izvlačenja skupina za League of Legends Worlds, mnogi su imali samo jednu želju, a to je izbjeći notorni SK Telecom T1. Međutim, kako SKT T1 nije osvojio prvo mjesto u Koreji tako nisu bili ni nositelji za skupine svjetskog prvenstva, što je mnogima pokvarilo planove. 
 
G2 Esports na kraju je završio u skupini C, a društvo mu prave koreanski Samsung Galaxy te kineski Royal Never Give Up. Što je po imenima vjerojatno i najteži ždrijeb ovog prvenstva. Četvrti tim će se saznati nakon završetka play-in faze i sigurno neće olakšati situaciju.
 
Kako iz skupine dalje prolaze dvije najbolje ekipe te se mečevi igraju na jednu dobivenu, G2 Esports se nalazi u teškoj situaciji. Samsung Galaxy je objektivno kvalitetnija ekipa, a stil igre Royal Never Give Up je suprotan onome čemu teži G2 Esports. Upadne li u tu skupine recimo Cloud9 iz play-in faze, to će dodatno zakomplicirati stvari. Ostalo je još nekoliko tjedana do početka grupne faze svjetskog prvenstva, tako da se svi timovi stignu dodatno pripremiti.
 
Po mnogima najlakšu skupinu dobio je američki prvak Team SoloMid. Flash Wolves i Misfits su dva tima koja su mnogi priželjkivali u skupini, ali sreća je ovoga puta pomazila TSM, koji je dosad često upadao u iznimno teške skupine. TSM će biti jedini tim koji je nastupao na svim League of Legends svjetskim prvenstvima, a ovoga puta imaju i izgledne šanse otići daleko. 
 
Koreanski SKT Telecom T1, bez obzira na razočaravajuće rezultate u ligi prošle sezone i dalje su jedni od glavnih favorita. U skupini A s ahq e-Sports Club i EDward Gamingom, ne bi trebali imati problema s prolaskom u doigravanje, a kao drugoplasirana momčad slijedit će ih upravo EDward Gaming.
 
League of Legends World Championship počinje 23. rujna s play-in fazom, nakon koje slijedi grupna faza. Cijelo natjecanje igrat će se na četiri različite lokacije u Kini. 
 
Evo kako izgledaju ostale skupine. 
 

 
Skupina A
 
ahq e-Sports Club (LMS)
SK Telecom T1 (LCK)
EDward Gaming (LPL)
TBD
 
Skupina B
 
Longzhu Gaming (LCK)
Immortals (NA LCS)
GIGABYTE Marines (GPL)
TBD
 
Skupina C
 
G2 Esports (EU LCS)
Samsung Galaxy (LCK)
Royal Never Give Up (LPL)
TBD
 
Skupina D
 
TSM (NA LCS)
Flash Wolves (LMS)
Misfits (EU LCS)
TBD
 
Posljednja četiri tima dobit ćemo nakon završetka play-in faze, u kojoj se nalazi 12 timova raspoređenih u četiri grupe. Po dva tima s najviše pobjeda prolaze dalje u doigravanje, a pobjednici tih mečeva ulaze u grupnu fazu League of Legends World Championshipa. Četiri tima imaju velike šanse za prolaz, a to su kineski Team WE, američki Cloud9, europski Fnatic te Hong Kong Attitude.
 
U slučaju da mjesto u skupinama zauzme neki tim van navedena četiri, to će biti pravo iznenađenje. Radi fair playa, timovi iz play-in faze ne mogu upasti u skupini u kojoj se već nalazi neki tim iz njihove regije. Tako Cloud9 ne može upasti u skupinu D, kao niti Fnatic u skupinu C s Kraljevima Europe. 
 
Izgledno je kako nas očekuje još jedan World Championship na kojem će dominirati koreanski timovi. SK Telecom T1, Samsung Galaxy i Longzhu Gaming glavni su favoriti za titulu. Međutim, bez obzira na trenutnu formu ili rezultate u posljednje vrijeme, na najvećoj League of Legends pozornici na svijetu glavni favorit je uvijek SK Telecom T1, trostruki svjetski prvaci.
 

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.