Muškarac kod Varaždina dječaku kotačem prešao preko stopala, pokušao zgaziti policiju

Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

POLICIJSKI službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom, zbog sumnje da je počinio više kaznenih djela.

Kako se sumnja, prilikom postupanja policijskih službenika Policijske postaje Varaždin po traženju jedne osobe, jučer, 18. lipnja oko 21.20 sati u Donjem Vratnu, policijske službenike je na ulici osobnim vozilom pokušao udariti 25-godišnji vozač.

Očevidom je utvrđeno da je 25-godišnjak osobnim vozilom upravljao velikom brzinom i ugrožavao mještane koji su se nalazili na ulici, nakon čega je policijski službenik pokušao znakovima upozoriti vozača da smanji brzinu.

Naknadno je pronađen

Vozač je na to okrenuo vozilo prema policijskim službenicima i pokušao ih udariti. Policijski službenici su se zbog izbjegavanja udara i pregaženja vozilom bacili u stranu, kojom prilikom su zadobili ozljede, a vozač je zbog velike brzine izgubio nadzor te je vozilom prešao na travnatu površinu neograđenog dvorišta i kuće vlasništvo 39-godišnjaka. Pritom je ugrozio vlasnike kuće i vozilom je prešao preko stopala 9-godišnjeg dječaka, koji je zadobio ozljede.

Vozač je napustio mjesto događaja i udaljio se. Dječaku je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, gdje je utvrđeno da je zadobio prijelom kostiju donožja.

Intenzivnim traganjem policijskih službenika 25-godišnjak je naknadno pronađen te je doveden u prostorije Policijske postaje Varaždin na kriminalističko istraživanje. 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske uz kaznene prijave Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom i sredstvom, te Prisila prema službenoj osobi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.