Mladić koji se predstavlja kao HEP-ovac: "Ako izglasate Istanbulsku, isključit ću struju gradu, mamu vam jebem"

Ilustracija: 123/ Facebook (GLAS)

STRANKA Glas objavila je na svojem Facebook profilu prijetnju koja je pristigla u Inbox njihovog zastupnika nakon jučerašnje rasprave o Istanbulskoj konvenciji.


GLAS i njihovi zastupnici zalažu se za ratifikaciju Konvencije te će tako i glasati, a sada su im zbog stoga počele pristizati prijetnje putem društvenih mreža. GLAS je danas objavio jednu poruku, kako su napisali, još jednog Facebook ratnika, koja je pristigla u Inbox njihovog zastupnika Gorana Beusa Richembergha.

Tvrdi da radi u HEP-u i prijeti isključenjem struje

Muškarac koji se predstavlja kako zaposlenik HEP-a zaprijetio je Richemberghu gašenjem struje u Zagrebu i najavio kako će servere unerediti tako da će grad (po pregledu njegovog profila pretpostavljamo da misli na Zagreb) biti bez struje mjesec dana ako Konvencija bude ratificirana.

Njegovu prijetnju prenosimo u cijelosti, bez gramatičkih ispravki.

"Slušaj seljačino jedna...vi ste tu da provodite volju naroda a ne da narod mora trpitt vaše idiotarije...obični sam radnik u elektri i kunem vam se životom da ak izglasate tu konvenciju tak ću uneredit servere da će cijeli grad bot mjesec dana bez struje...pa da vidimo uz koga će narod stat mamu vam jebem lopovsku", pristiglo je u Inbox Gorana Beusa Richembergha.



Tražili smo očitovanje HEP-a


Iz GLASA su na svojem Facebooku poručili kako bi dotični trebao znati da je za djelo kojim prijeti, člankom 215. Kaznenog zakona, predviđena kazna zatvora od 6 mjeseci do 5 godina.

Na Facebooku muškarca koji je Richemberghu prijetio stoji da je zaposlen u HEP-u, pa smo HEP-u poslali upit u kojemu smo tražili da nam potvrde je li dotični njihov zaposlenik te, ako je, kako komentiraju njegov postupak.

Odgovor ćemo objaviti odmah po primitku.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.