Mladić na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu mlatio djevojku i vukao je niz stepenice

Screenshot Google Street View

U PONEDJELJAK popodne, oko 17 sati, studenti Ekonomskog fakulteta u Zagrebu svjedočili su fizičkom maltretiranju. Mladić je vukao studenticu tog fakulteta niz stepenice, udarao je i vikao na nju, javlja Mojfaks.com. Nitko od prolaznika nije intervenirao, a policija na mjesto događanja nije stigla ni nakon 20 minuta od dojave.

Javile su se dvije studentice koje su vidjele događaj. Kažu kako se boje jer smatraju da se isto moglo dogoditi i njima.

"Nedopustivo"

"Došla sam na faks oko 17 sati jučer, vidim da su grupice djevojaka naokolo, svi nešto promatraju, kao malo kriomice. Kolegica potresena, pitam što je bilo, kaže: 'Pa lik mlati curu, eno tu iza", kaže nam prva studentica koja je željela ostati anonimna. "Proradio mi je bijes, prvo sam pomislila kako treba otići tamo. Nedopustivo! Onda je nastavila da su se neki dečki pokušali uplesti pa se taj nasilnik obrušio na njih, oni su samo otišli... U trenu dok smo mi stajale ispred faksa i čekale da krenemo na predavanje, prošlo je više od 20 minuta kako su kolege zvali policiju koja se, pogađajte, nije pojavila. A taj mladić se i dalje izderavao na djevojku, možda ju je i udarao, poslije nismo ništa vidjeli jer ju je odvukao iza grmlja", kaže jedna od njih.

Druga je pozvala policiju. Nije ih dočekala jer je morala nastaviti sa svojim obavezama na fakultetu.

"Šamar"

"Odmah pri izlasku kolegice s fakulteta dočekao ju je na stepenicama i lupio joj šamar, ali zbilja jaki, ne pljusku nego udarac koji je tupo zazvučao. Zatim su se spustili na klupicu, nisam mogla dobro vidjeti, ali vidjela sam dovoljno jasno da ju i dalje udara", kaže druga kolegica.

Na 192 nitko nije javljao. Nakon toga je birala 112 i ispričala o čemu se radi. Spojili su je s policijom. Nakon dodatnog čekanja, napokon je, kaže, dobila službenika kojemu je objasnila što se događa.

Kolegica nije dobro vidjela nesretnu djevojku, ali je razaznala da je crnokosa. Začuđena je što nije pokušala pobjeći nasilniku nego je slušala to vrijeđanje i dalje ostala s njim.

Situacija puna nepoznanica

"Preplašena sam jer se sve dogodilo u 5 popodne ispred jednog fakulteta ispred kojeg prolazi hrpa ljudi od kojih se nitko nije usudio reagirati. Ja sam žena, pomislila sam da će i mene lupiti ako im priđem. 10-15 minuta nakon poziva policiji i dalje sam bila ispred fakulteta, gledala sam lijevo-desno da vidim da li netko dolazi, ali nitko nije došao", priča ona.

Policija je potvrdila da su zaprimili poziv prije 17 sati.

"Imali smo dojavu, međutim, policijski službenici su obišli parkiralište i širu zonu fakulteta, ali nisu naišli na osobe koje su se navele u dojavi niti se itko od studenata obratio službenicima. Mislim da sigurno nije prošlo toliko vremena kao što netko tvrdi, ali ako osoba ima informacije, ali nije decidirano navela o kojoj se studentici radi, a kako bismo mogli napraviti razgovor, može to anonimno i dalje napraviti", rekao je glasnogovornik.

Upozorava da je u cijeloj situaciji puno nepoznanica, nema ni žrtve ni počinitelja.

Kaže kako je siguran da su policijski službenici izašli na teren te se na mjestu incidenta raspitivali među studentima i prolaznicima kako bi doznali više detalja i podrobnijih informacija. Također je pozvao sve studente koji eventualno raspolažu s više informacija da se obrate PU Zagrebačkoj, a sve kako bi sigurnost na fakultetu bila na višem nivou.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.