20-godišnjak u Puli mopedom udario dijete na zebri, lakše je ozlijeđeno

Ilustracija: Danilo Pavletic/PIXSELL

S LAKŠIM ozljedama prošao je devetogodišnji dječak na kojega je jučer u Puli naletio moped dok je prelazio cestu na pješačkom prijelazu, zbog čega iz istarske, a ranije i drugih policijskih uprava, stalno upozoravaju vozače da uspore kada se približavaju zebri.

Istarska policija danas je izvijestila kako se oko 15:50 20-godišnjak mopedom pulskih registracija nije pješačkom prijelazu približio dovoljno sigurnom brzinom kako bi se mogao pravovremeno zaustaviti.

Policija ima upozorenje i za vozače i za pješake

Pritom je udario u dijete koje je prelazilo cestu preko obilježenog pješačkog prijelaza, koje je lakše ozlijeđeno te nakon liječničke obrade u pulskoj Općoj bolnici pušteno kući. Zbog kršenja Zakona o sigurnosti prometa na cestama 20-godišnjaku je izdan obvezni prekršajni nalog.

Kako bi se povećala sigurnost pješaka, kao jedne od najugroženijih skupina sudionika u prometu, Policijska uprava istarska apelira na vozače da povećaju oprez i uvažavaju pješake u prometu te uspore vozila kada se približavaju pješačkom prijelazu.

Ujedno, podsjeća pješake da i za njih vrijede određeni prometni propisi kojih se trebaju pridržavati kako bi povećali svoju, ali i sigurnost ostalih sudionika u prometu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.