Most zaprijetio: Ako Plenković ne smijeni Kujundžića, pokrećemo opoziv

Foto: Pixsell/Patrik Macek/Facebook

MINISTAR Kujundžić i dalje tvrdi kako "ne prepoznaje da je odgovoran" za smrt Mattea Ružića koji je tragično preminuo na cesti u Zaprešiću. Također, slijedom tog događaja, umrla je još jedna osoba u Jastrebarskom. 

Nevjerojatna neorganiziranost i iracionalna raspodjela sredstava u zdravstvu doveli su do smrti dvoje ljudi koji su možda mogli biti spašeni, ali ministar zdravstva i dalje odbija prihvatiti odgovornost za svoj resor.

Na Facebooku se oglasio Božo Petrov, poručivši kako će pokrenuti opoziv ministra ako ga Plenković ne smijeni.

Ultimatum Plenkoviću

"AKO PREMIJER PLENKOVIĆ NE SMIJENI MINISTRA KUJUNDŽIĆA S KOLEGAMA IZ OPORBE POKRENUT ĆEMO OPOZIV

Saborska zastupnica Mosta Ines Strenja Linić, predsjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku, jučer je jasno poručila premijeru Plenkoviću da smijeni ministra zdravstva Milana Kujundžića.

Nemoguće je prijeći preko ignorancije i nečinjenja koje su za ministra zdravstva uobičajen način funkcioniranja.

Zato bi premijer Plenković morao racionalno sagledati nezavidnu situaciju u kojoj se hrvatsko zdravstvo nalazi i povući ključni potez.

Ako u narednim danima premijer Plenković ne smijeni ministra zdravstva, Most će u dogovoru s kolegama iz oporbe započeti konzultacije kako bi pokrenuli inicijativu za opoziv u Hrvatskom saboru.

Niz je konkretnih i ključnih problema ministar Kujundžić propustio riješiti, a reformu hitne pomoći koju su izradili stručnjaci u proljeće 2016. spremio je u ladicu. Položaj liječnika i medicinskih sestara nije riješen, bolnički sustav nije reorganiziran, a upravo taj dio vapi za reorganizacijom jer je najveći potrošač u zdravstvenom sustavu. Liste čekanja za pretrage su postale toliko obimne da se ne mogu ni kontrolirati.

Svjesno se riskiralo da se u Zaprešiću, praktički u predgrađu Zagreba, dogodi smrt mladića nasred ulice zbog neorganizacije.
Ne možemo okretati glavu, tvrditi da je sve i savršenom redu i da drugačije od ovoga ne može. 
Nužno je spoznati greške i propuste, te konkretnim potezima vratiti povjerenje građana u hrvatsko zdravstvo", napisao je Petrov.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.