Mostovac: Gradonačelnik na smiješan način prebacuje lopticu na radnike Čistoće

Screenshot: HRT

GRADSKI zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Lovro Marković iz Mosta je na Hrvatskom radiju u emisiji U mreži Prvog rekao kako je očito da se štrajk nastavlja, ali ne u punom obimu.

"To je s jedne strane dobro. Moramo reći kako se nešto pomiče, ali ne postoji previše vremena za pregovore.

Usluga komunalnog prikupljanja otpada mora se što prije nastaviti. Zbog otežanih uvjeta rada, izuzetno malih plaća, njihovi se radni uvjeti moraju poboljšati. Građane ne zanima tko je tu kriv, nego kad će se prikupljanje komunalnog otpada nastaviti.

Gradonačelnik na smiješan način prebacuje lopticu na radnike Čistoće i želi reći kako su krivci za cijelu situaciju. Šalje im izuzetno upitnu i provokativnu poruku putem medija i otežava nastavak pregovora. Moramo biti svjesni pozicije u kojoj se ti ljudi nalaze i tržišta rada. To je odgovornost Tomaševića, Novakovića da u skladu s onim što im je dano djeluju i riješe situaciju što prije", poručio je.

Ivšić: Radnici nisu poštovali dogovor

Koordinatorica Zagreb je NAŠ Iva Ivšić je rekla kako radnici treće smjene Čistoće sinoć nisu izašli na teren, kao ni jutros, ali da će skupiti otpad ispred bolnica, škola i vrtića.

"Dogovor je jučer postignut i radnici su ga aklamirali nakon što je iskomuniciran. Ispada da nisu ispoštovali dogovor", rekla je.