SMRT VLADIMIRA MATIJANIĆA

Mrsić o Matijaniću: Beroševa presica nije odgovorila na tri ključna pitanja

MIRANDO MRSIĆ, liječnik i bivši saborski zastupnik, smatra da na jučerašnjoj konferenciji za medije povodom istrage smrti našeg novinara Vladimira Matijanića nije odgovoreno na tri ključna pitanja. 

>> Inspekcija: Nismo uočili značajnih propusta. Matijanić je umro zbog covida

 

"Jučerašnja presica nije odgovorila na tri ključna pitanja koja postavljaju stručnjaci, obitelj, javnost – zašto nije primljen u bolnicu, drugo, zašto ga netko nije pošteno pregledao i treće, zašto nisu napravljene pretrage koje su trebale biti napravljene", rekao je Mrsić. 

Kaže da bi situacija bila puno drugačija da je Matijanić već imao napravljen EKG i rengen pluća. Navodi također da su njegovi kolege iz povjerenstva na konferenciji morali govoriti nešto što se kosi s etikom. 

"Sve je jasno iz njihova izlaganja. Svaki moj kolega koji je sjedio tamo je sjedio posramljeno jer je morao govoriti nešto što se kosi s etikom, sa stručnošću, sa svime na što smo se zakleli kad smo postali liječnici, a to je pomoći pacijent", rekao je Mrsić.

"Beroš je na ovaj način pokušao staviti aferu pod tepih"

Navodi kako je dvosatna presica bila samo puštanje magle. "Sama presica koja je trajala dva sata je puštanje magle, kao što sipa pušta crnilo, tako je Beroš na ovaj način pokušao staviti aferu pod tepih da ne bi izgubio svoju poziciju", naveo je Mrsić. 

Kaže da je neetično od svakoga tko sad pokušava svu krivicu svaliti na mrtvog čovjeka. "Pa što i da nije uzimao terapiju, da nije cijepljen... Kakve to ima veze s ovim? Dobio je covid, napravio što je napravio i trebao je biti primljen u bolnicu", rekao je Mrsić. 

"Ovdje nismo gledali čovjeka nego samo nalaze ili nekakve brojke"

Navodi da način na koji su kolege postupali u Matijevićevom slučaju nije dobar.

" Nema telefonske medicine, medicina je okrenuta prema čovjeku. Ovdje nismo gledali čovjeka nego samo nalaze ili nekakve brojke. Treba pregledati pacijenta, obraditi ga i onda zaključiti je li on za bolnicu ili ne. Telefonska medicina koja je danas sve češća u Hrvatskoj neće donijeti dobro. Istina će kad-tad izaći na vidjelo i svima je jasno da sustav nije pružio adekvatnu skrb pokojnom Matijaniću", rekao je Mrsić za N1

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.