Mrtav pijan u Zagrebu izazvao lančani sudar. Zabio se u ogradu tramvajskog stajališta

Screenshot: Google Street View

Zagrebačka policija izvijestila je o prometnoj nesreći koja se dogodila u petak oko 21:20. Nesreću je skrivio 49-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka.

Utvrđeno je kako je bio pod utjecajem alkohola od 2.60 promila i da nije bio vezan sigurnosnim pojasom. Kretao se lijevom prometnom trakom sjevernog kolnika Avenije Dubrovnik u smjeru istoka. Dolaskom do kućnog broj 1 F Ulice Trnsko, zbog neprilagođene brzine kretanja, prednjim dijelom vozila naletio je na stražnji dio osobnog automobila kojim je upravljao 33-godišnjak.

Navedeno vozilo bilo je zaustavljeno na kolniku zbog kolone vozila ispred njega. Vozilo je uslijed naleta odbačeno naprijed, pri čemu je naletjelo na stražnji dio osobnog automobila čeških nacionalnih oznaka kojim je upravljao 32-godišnjak.

49-godišnjak proglašen krivim

Osobni automobil 49-godišnjaka se nakon naleta nastavio nekontrolirano kretati u smjeru sjeveroistoka prema sjevernoj strani kolnika. Lijevim kotačima je naletio na rubni kamen, a potom, u slijetanju van kolnika, prednjim lijevim bočnim dijelom naletio na betonsku ogradu tramvajskog stajališta sa sjeverne strane kolnika.

U nesreći je lakše ozlijeđen putnik iz osobnog automobila kojim je upravljao 33-godišnjak, a liječnička pomoć mu je pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb. 49-godišnjak je uhićen i prepraćen na nadležni prekršajni sud.

Tamo je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1840 eura, ali i zaštitna mjera zabrane upravljanja u trajanju od tri mjeseca.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.