Muškarac (47) u Splitu tijekom dva mjeseca zapalio 33 kontejnera, uhićen je

Ilustracija: Miroslav Lelas/PIXSELL

POLICIJSKI službenici Prve policijske postaje Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjim muškarcem kojeg su jučer navečer uhitili i doveli u službene prostorije nakon što je u Bihaćkoj ulici u Splitu oko 23:30 izbio požar na plastičnom kontejneru.

"S obzirom na to da smo u posljednje vrijeme na području Splita evidentirali više požara na različitim lokacijama, jedna od zadaća na koju su policijski službenici bili usmjereni,  bila je utvrđivanje identiteta i pronalazak osobe ili osoba koji su izazvali navedene požare. U svakom evidentiranom događaju provodili smo istraživanje, prikupljali dokaze, radili analize, a sve kako bi utvrdili identitet počinitelja. Jedna od mjera i radnji bila je i intenzivniji obilazak područja centra grada i opservacija područja, koja je na kraju i rezultirala uhićenjem muškarca", navode iz policije. 

Kontejnere palio preko dva mjeseca

Policijski službenici su bili nazočni na terenu i obilazili su i mjesta gdje su smješteni spremnici. U jednom trenutku zaprimili su dojavu kako je u Bihaćkoj ulici u Splitu izbio požar na plastičnom kontejneru, a neposredno prije toga uočen je nepoznati muškarac koji je nakon ubacivanja nepoznatog predmeta u spremnik pobjegao. Policijski službenici su ga ubrzo pronašli i priveli.

Muškarac je kontejnere u Splitu palio više od dva mjeseca - od 5. studenog 2022. do 19. siječnja 2023. godine. Uz kaznenu prijavu 47-godišnjak je sinoć predan pritvorskom nadzorniku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.