Napad nožem na desničarskom skupu u Njemačkoj. Muškarac ubo policajca u potiljak

Screenshot: YouTube

Nešto poslije 11:30 dogodio se napad nožem u kojem je ozlijeđeno nekoliko ljudi na trgu Marktplatz u Mannheimu na jugozapadu Njemačke, objavila je policija. No, informacije o težini ozljeda nisu poznate.

Euronews saznaje da je u napadu ozlijeđen njemački desničarski aktivist i antiislamski kritičar Michael Stürzenberger.

Napad uhvaćen na YouTubeu

Napad se dogodio na skupu njemačkih desničara i antiislamista iz grupe Građanski pokret Pax Europa (BPE) te je snimljen na prijenosu uživo na YouTubeu.

Incident je izbio u završnom dijelu kampanje za Europski parlament u kojoj krajnje desna stranka Alternativa za Njemačku (AfF) vodi kampanju na temelju, kako je stranka naziva, opasnosti koju predstavlja migracija iz muslimanskih zemalja.

Napad je snimio 59-godišnji desničar Michael Stürzenberger, koji je navodno također ozlijeđen u napadu. Stürzenberger, koji se predstavlja kao islamski kritički novinar, dosad je bio član nekoliko krajnje desnih antiislamskih organizacija, uključujući pokret PEGIDA koji održava redovite marševe ulicama gradova, posebno u istočnoj Njemačkoj.

Napadač, koji je nosio zelenu majicu kratkih rukava ispod crne trenirke, uhvaćen je na videu kako napada radnike ispred šatora kampanje BPE-a.

Na snimci se vidi i kako je napadač ubo policajca. Također, na videu se vide prolaznici kako pokušavaju uhvatiti napadača dok ga policija nije upucala.

Uskoro opširnije...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.