Muškarac u Sisku vozio bez vozačke, odbio alkotest. Kažnjen je s 24.000 kuna

Ilustracija: Ivo Cagalj/PIXSELL

I PROTEKLOG vikenda nekoliko je vozača na cestama Sisačko-moslavačke županije drastično kažnjeno za prometne prekršaje, a rekorder je 39-godišnjak kojem je izrečena kazna od 24.000 kuna.

Naime, 39-godišnji muškarac zaustavljen je u Lekeniku u subotu 7. rujna. Vozilom je upravljao za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta, a odbio je alkotestiranje. Prekršajni sudac sisačkog Općinskog suda izrekao mu je novčanu kaznu od 24.000 kuna, a kažnjen je i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom kategorije B u trajanju 12 mjeseci.

Muškarac dobio kaznu od 14 dana zatvora

U Gornjem Hrastovcu na sunjskom području u petak je policija zaustavila osobno vozilo sisačke registracije kojim je upravljao 68-godišnjak. Utvrđeno je da upravlja vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima kategorije B. Vozaču je na prekršajnom odjelu Općinskog suda Sisak određeno zadržavanje u trajanju od 13 dana.

36-godišnjak koji je u nedjelju u mjestu Dugo Selo Lasinjsko u općini Gvozd također upravljao osobnim automobilom zagrebačke registracije za vrijeme zabrane upravljanja motornim vozilima kategorije B sudac je odredio kaznu zatvora  od 14 dana.

Kaznu tek očekuje 63-godišnjak, koji je u petak u Sunji vozio osobni automobil pod utjecajem alkohola od 1,96 promila. Alkoholizirani vozač je smješten u posebne prostorije policijske postaje, a protiv njega će Općinskom sudu biti podnesen optužni prijedlog.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.