Muškarca koji je izazivao požare lokalci u SAD-u zavezali za drvo

Ilustracija: EPA

POLICIJA je uhitila muškarca osumnjičenog da je izazvao dva požara u udaljenom jugozapadnom dijelu Oregona nakon što su ga tri mještana zavezala za drvo dok ne stignu vlasti, rekao je šerif okruga Curry, John Ward.

Šerifov ured zahvalio je onima koji su pomogli u obuzdavanju požara i privođenju osumnjičenika.

"Brze akcije gašenja požara zasigurno su spriječile katastrofu i spasile živote. Ukupna opožarena površina manja je od jednog jutra", rekao je šerif u priopćenju.

Mještani gasili požar i tražili osumnjičenika

U ponedjeljak je šerifov ured primio dojavu o požarima koji bukte u krajnjem sjeveroistočnom dijelu okruga Curry. Području se može pristupiti samo putem Zavoda za upravljanje zemljištem (BML), šumskim putovima te kroz rijeku. Zaposlenik BLM-a koji je bio na tom području, vidio je muškarca kako hoda makadamskom cestom i izaziva požare.

Operateri su upozorili lokalne, državne i federalne vlasti, tražeći pomoć u borbi protiv požara i pri pronalasku osumnjičenog. Stanovnici tog područja su se pridružili gašenju, ali i potrazi za piromanom.

"Osumnjičenik se opirao lokalnim stanovnicima te su ga morali zavezati za drvo"

Tri mještana pronašla su 30-godišnjeg osumnjičenika, Trennona Smitha, kako hoda blizu požara i zadržala ga do dolaska policije, piše CNN.

"Osumnjičenik se opirao lokalnim stanovnicima te su ga morali zavezati za drvo dok ne stigne policija", rekao je Ward.

Smith je uhićen i prebačen u bolnicu jer se ozlijedio prilikom pada. No, uskoro je otpušten s liječničke skrbi i odveden u zatvor. Optužen je za točku paleži prvog stupnja i točku paleži drugog stupnja, stoji u sudskim spisima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.