Policija istražuje muslimanske osmrtnice premazane svinjskom masti

Foto: Twitter, Pixsell/Igor Kralj

NA Twitteru je danas objavljena fotografija muslimanskih osmrtnica koje je netko premazao svinjskom masti. Korisnica Twittera koja je fotografiju objavila napisala je kako je uslikana u zagrebačkom naselju Vukomerec.
 
>> Muslimanske osmrtnice na stupu u Zagrebu premazali svinjskom masti
 
Radi se o osmrtnicama dviju osoba muslimanske vjeroispovijesti na rasvjetnom stupu na križanju Ulice Vukomerec i Savudrijske ulice u Zagrebu. Na mjestu na kojem se nalazi zvijezda i polumjesec na osmrtnicama, netko je zalijepio grude svinjske masti.
Novinarka Maja Sever kazala je za Index da je slučaj prijavila MUP-u preko mobilne aplikacije koju ima te da su joj se iz zagrebačke policije javili u vrlo brzom roku. "Nazvali su me uzvratno i rekli da im na službeni mail pošaljem fotografije i podatke o lokaciji što sam kasnije i učinila", kazala je Sever. 
 Policijsko postupanje u tijeku
 
Kako doznajemo od zagrebačke policije, ovaj incident na Vukomercu je prijavljen i postupanje je u tijeku. Više informacija bit će poznato naknadno. 
 
Tviterašica Sara koja je prva objavila jezive fotografije, kasnije je na Twitteru dodala kako se osjeća nakon što je vidjela osmrtnice i iskazala svoju ogorčenost ovim činom. 
 
"Više od 25 tisuća muslimana se borilo za Republiku Hrvatsku, oko 1000 muslimana je poginulo za Republiku Hrvatsku. Zašto? Da bi im osmrtnice mazali svinjskom mašću, jel? Zato je moj tata 70%tni ratni vojni invalid sa željeznim pločicama umjesto kičme?", napisala je.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.