Na divnoj hrvatskoj plaži planira se gradnja hidroelektrane, stanovnici za sve saznali slučajno

Screenshot: YouTube

NA PLAŽI Pasjača u Konavlima planirana je izgradnja hidroelektrane. Stanovnici Popovića, sela u Općini Konavle, koji redovito koriste tu prekrasnu plažu, za to su doznali nakon što se informacija pojavila u medijima, javlja Nova TV.

Nikakve prijašnje objave ili najave nije bilo.

U medijima se pojavila informacija kako se na omiljenoj plaži gradi hidroelektrana s podzemnom strojarnicom. Na stranicama Ministarstva zaštite okoliša i energetike u tijeku je otvoreni postupak savjetovanja s javnosti, na temu "ocjene o potrebi procjene utjecaja na okoliš izgradnje male hidroelektrane Konavle".

Rok za slanje primjedbi - 16. siječnja

Plaža Pasjača je jedina plaža ispod konavoskih stijena, koja je nastala 1955. godine kada se probijao tunel iz Konavoskog polja, koji bi za ovaj projekt trebao biti presudan.

Elaborat o utjecaju na okoliš spomenute hidroelektrane izradila je tvrtka Maxcon iz Zagreba. Ukoliko bude usvojen neće biti prepreka za gradnju na Pasjači, navodi portal DubrovnikNet.

U Elaboratu je navedeno kako će utjecaji na okoliš zahvata biti minimalni Sada su na potezu Konavljani, koji imaju vremena do 16. siječnja za slanje primjedbi Ministarstvu.

Pročitajte više