Na graničnim prijelazima u Slavonskom Brodu i Staroj Gradiški zaplijenjeno meso, sirevi i duhan

Foto: Pixsell/Željko Lukunić 

U ZAJEDNIČKOJ kontroli prometa preko graničnih prijelaza Slavonski Brod i Stara Gradiška policajci i carinici jučer su tijekom osam kontrolnih pregleda zaplijenili ukupno 251 kilogram mesa, 72 kilograma sira, dva kilograma duhana te 800 komada raznih cigareta.
 
Tijekom zajedničke akcije policajci i carinici obavili su kontrolu nad sedam osobnih automobila i jednim autobusom.
 
"Radi se o redovnim akcijama i kontrolama koje obavljaju policija i carina, a o kojima zbog manje vrijednosti zaplijenjenih stvari ne izvještavamo. Vlasnici su stvari unijeli u Republiku Hrvatsku, ne prijavivši ih policijskim niti carinskim službenicima. Daljnji postupak protiv počinitelja prekršaja i podnošenje prekršajnih prijava zbog povrede odredbi Zakona o provedbi carinskog zakonodavstva Europske unije, preuzeli su carinski službenici", rekla je za Hinu Kata Nujić, glasnogovornica Policijske uprave brodsko-posavske.

U prekršaju zatečeno devet osoba
 
Policajci i carinici tijekom zajedničke akcije u prekršaju su zatekli devet osoba: četiri državljana Bosne i Hercegovine, dva državljana Srbije, te po jednog Hrvatske, Njemačke i Slovenije.
 
Na službenim stranicama Carinske uprave stoji kako je u Hrvatsku zabranjen unos malih količina mlijeka i mesa te njihovih prerađevina iz trećih zemalja (nečlanice EU-a) osim Farskih otoka, Grenlanda i Islanda odakle se u Hrvatsku smije unijeti do deset kilograma ovih proizvoda.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.