NA INDEXOVU ANKETU ODGOVORILO 55.000 LJUDI U Zagrebu HDZ, MOST i SDP čeka potop

Foto: Hina, Index

LOKALNI IZBORI održat će se 21. svibnja 2017. godine, a za Grad Zagreb poznata je većina kandidata za gradonačelnika. Od poznatijih, jedino još SDP nije odlučio oko svog kandidata, ne znaju bi li podržali HNS-ovu Anku Mrak Taritaš ili će kandidirati nekog svog kandidata.

HDZ je neki dan kao kandidata predstavio Dragu Prgometa, a danas je svoju kandidaturu objavila i Bruna Esih, desničarska zvijezda HDZ-a koja je na njihovoj listi ušla u Sabor.

Pernar je najavio kandidaturu, MOST je za svog kandidata izabrao Marka Sladoljeva, a tu je i nekadašnja Bandićeva zamjenica Sandra Švaljek, kao i Milan Bandić.

Jučer, nešto prije jedan sat poslijepodne, pitali smo vas koga želite gledati na čelu glavnog grada iduće četiri godine. Do danas poslijepodne, u nešto više od 24 sata, na našu je anketu odgovorilo više od 55 000 ljudi. Valja odmah napomenuti da nije riječ o anketi koja je rađena na temelju znanstvene aparature, ali ovakav visok uzorak svakako nije nešto zanemarivo.

A većina Indexovih čitatelja koja je odgovorila na anketu na čelu grada želi Anku Mrak Taritaš. Za nju je glasalo 28 posto čitatelja, odnosno skupila je 15.816 glasova.

Na drugom mjestu, s 25 posto ili 14.033 glasa nalazi se Ivan Pernar.

Treće mjesto s 14 posto glasova zauzela je nezavisna Bruna Esih. Ona je skupila 7573 glas. Malo manje od nje, 7367 glasova, ima Sandra Švaljek. To joj je bilo dovoljno za četvrto mjesto.

Aktualni gradonačelnik Milan Bandić je tek peti, a skupio je 6052 glasova čitatelja ili 11 posto.

HDZ-ov kandidat Drago Prgomet ima samo 4 posto potpore u našoj anketi. Skupio je tek 1956 glasova. Valja primijetiti da je Bruna Esih skupila višestruko više glasova iako je on službeni kandidat HDZ-a dok se ona smatra kao netko tko se od stranke odmetnuo s obzirom da je uz pomoć HDZ-a ušla u Sabor.

Na samom dnu je Marko Sladoljev, kandidat Mosta koji ima podršku tek 2 posto onih koji su odgovorili na anketu. Skupio je 1175. glasova. SDP-ov No name kandidat, jer ga još nemaju, ima također 2 posto glasova- za SDP-ovca, ma tko god bio, glasalo je 1559 ljudi.


Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.