Na Maldivima uhićena ministrica okoliša: "Prakticirala je crnu magiju na šefu države"

Foto: Wikimedia

Na Maldivima je uhićena tamošnja ministrica okoliša Fathimath Shamnaz Ali Saleem, a lokalni mediji navode da je pritvorena zbog optužbi da je na predsjedniku te države prakticirala "crnu magiju". Ali Saleem uhićena je u nedjelju u glavnom gradu Maleu s još dvoje ljudi. Bit će u pritvoru tjedan dana do pokretanja istrage, rekla je policija ne navodeći detalje o uhićenju. 

"Postoje izvješća da je Ali Saleem uhićena zbog provođenja crne magije na predsjedniku Mohamedu Muizzuu", navodi lokalni Sun. Policija nije željela ni potvrditi ni demantirati objavu. 

Bacili "prokletog pijetla"?

Vračanje, odnosno čarobnjaštvo, prema kaznenom zakonu na Maldivima, gdje je većinski muslimansko stanovništvo, nije kazneno djelo, ali se prema islamskom zakonu kažnjava sa šest mjeseci zatvora. Na otoku Manadhoo prošle su godine tri susjeda nasmrt izbola 62-godišnjakinju nakon što je bila optužena za prakticiranje crne magije, izvijestio je tamošnji portal Mihaaru. 

Policija je 2012. pokušala prekinuti oporbeni politički skup nakon što je optužila organizatore da su bacili "prokletog pijetla" na službenike koji su im došli pretresti urede. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.