Na području dvije županije predana hrpa oružja. Puške, pištolji, zaostala mina...

Ilustracija: PIXSELL

DVIJE policijske uprave, brodsko-posavska i požeško-slavonska, danas su izvijestile o predaji veće količine raznog oružja od pušaka, pištolja i streljiva do mine zaostale iz Domovinskog rata.

Na području Brodsko-posavske županije predaja je bila organizirana u dva slučaja. U prvom slučaju po pozivu građana policajci su izuzeli 26 komada TNT metaka od 200 grama, PEP eksploziv težak 1.8 kilograma, pet komada metaka PAT od 20 mm i 1000 komada raznog nerasprskavajućeg streljiva.

U drugom slučaju policajci su preuzeli pištolj Browning, pripadajući spremnik i šest komada streljiva, kalibra 6x35 mm.

Čovjek našao minu iz Domovinskog rata

Na području Požeško-slavonske županije policija je zabilježila pet prijava vezanih uz oružje. U Pakracu su tri osobe predale automatsku pušku i sveukupno 631 komad streljiva, dok je jedna osoba s područja Brestovca predala 34 komada streljiva.

U petom slučaju, u šumskom predjelu u blizini mjesta Bjelajci, muškarac je pronašao minu za koju je utvrđeno da je zaostala iz Domovinskog rata. Budući da mina nije bila sigurna za skladištenje, uništena je na mjestu pronalaska.

Iz policije podsjećaju građane na akciju Manje oružja - manje tragedija i na Zakon o posjedovanju i nabavi oružja građana koji pruža vremenski neograničenu dragovoljnu predaju oružja.

Također, policija poziva ljude da sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da o svojoj nakani predaje obavijeste policiju na broj telefona 192. Nakon poziva policajci u civilu doći će na dogovoreno mjesto i preuzeti opasno sredstvo. Ovakvom procedurom policija štiti anonimnost predavatelja oružja i nastoji svesti potencijalnu opasnost na najmanju moguću mjeru, naglašavaju iz policije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.