Na riječkom karnevalu tip udario gledatelja, kola iz povorke teško ozlijedila dijete

Foto: Index

U VELIKOJ nedjeljnoj Međunarodnoj karnevalskoj povorci u središtu Rijeke bilo je gotovo 50 tisuća posjetitelja i sudionika, nije bilo značajnijih narušavanja javnog reda i mira i povorka je protekla u povoljnom sigurnosnom ozračju, priopćila je primorsko-goranska policija.

Iz policije su u ponedjeljak izvijestili da su tijekom povorke priveli 41-godišnjeg muškarca koji je lakše udario gledatelja.  

Alkotestiranjem mu je utvrđeno 1.6 promila alkohola i prekršajno je kažnjen prema Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira.

U dva slučaja prometne nesreće izazvala su alegorijska kola. Kotač kola teško je ozlijedio maloljetnu osobu kojoj je liječnička pomoć pružena u riječkoj bolnici, a jedan vozač je kolima udario i oštetio službeno policijsko vozilo.

Tijekom povorke počinjene su dvije drske krađe, a zabilježena su i tri protupravna upravljanja bespilotnim letjelicama.

Nakon povorke, oko 23 sata, otvorene su prometnice u središtu Rijeke kojima je do tada bila zabranjena vožnja.

Iz policije su zahvalili građanima i posjetiteljima na tome što je karnevalska povorka protekla u povoljnom stanju javnog reda i mira.

U velikoj Međunarodnoj karnevalskoj povorci 40. Riječkog karnevala, koja je u nedjelju održana u središtu Rijeke, bilo je oko devet tisuća maškara u više od 90 karnevalskih grupa s 56 alegorijskih kola.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.