Na rubu grada u nemogućim uvjetima životari splitski Općinski sud

Foto: Index

TUŽNA slika splitskog Općinskog suda smještenog osam godina u podstanarstvu na Dračevcu dočekala je posjetitelje koji su mogli iskoristiti Dane otvorenih vrata za obilazak ove katastrofe hrvatskog pravosuđa.

O sudu na Dračevcu već se pisalo nebrojeno puta. Zgrada u bivšoj vojarni potpuno je neuvjetna. Ljeti vruće, zimi hladno, ništa ne pomaže. Po sudu se motaju štakori i zmije, vlaga prijeti i instalacijama i spisima.

Dračevac je na rubu grada pa se pred sudom mogu vidjeti i zvijeri. Ovo se ljeto digla uzbuna zbog lisice sa tri noge. Zvali su i policiju u pomoć.

Djelatnici su na rubu snaga i izdržljivosti, a što je najgore rješenja nema na vidiku tako da ih očekuje još teških dana na rubu grada. Nije lako ni strankama koje do splitskog suda moraju potegnuti na periferiju.

Index svakog ministra pravosuđa pita što će biti sa sudom na Dračevcu, no odgovora nema. Prije 11 godina bilo je zamišljeno da se za Općinski sud uredi bivša robna kuća Standa. Zgradu je Ministarstvo pravosuđa trampilo s Kerumom za Perisku u kojoj je prije dvije godine otvoren hotel. Standa, pak, stoji u istom izdanju. Zatvorena i napuštena.

Standu su otpisali i Orsat Miljenić i Ante Šprlje. Razmišljalo se o tome da se pokloni Gradu Splitu za muzej. Pitanje odgovornosti za ovaj izuzetno štetni posao kojeg je poticalo i Državno odvjetništvo nikada nije postavljeno.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.