Nabujala administracija: Splitska Stanouprava iznajmila od Čistoće prostor za nove zaposlenike

Foto: Index

SPLITSKA gradska tvrtka Stanouprava, koja brine o održavanju zgrada, iznajmila je od gradske tvrtke Čistoća 137 kvadrata poslovnog prostora. 

10 kuna po kvadratu mjesečno

Informaciju nam je potvrdio direktor Čistoće Miro Delić.

"Radi se o tri, četiri ureda, sve skupa 137 kvadrata. Ugovor je sklopljen u rujnu prošle godine na pet godina. Stanouprava nam plaća prostor po cijeni od 10 kuna kvadrat, dakle, mjesečno 1.370 kuna. Prihvatljivo je to i nama i njima. Ti prostori u našoj zgradi su godinama bili slobodni i neiskorišteni, a i prilično zapušteni. Stanouprava ih je uredila o svom trošku i podmiruju režije", kazao nam je direktor Čistoće.

Za vrijeme SDP-ovog direktora broj zaposlenika skočio sa 37 na 43

O Stanoupravi se proteklih godina dosta pisalo, prvenstveno oko zapošljavanja podobnih. Index je pisao kako je u Stanoupravi nedavno zaposlena supruga gradskog vijećnika Damira Vidoševića, a Slobodna je došla do informacije da se u Stanoupravi zaposlila i sestra Stipe Mađora, donatora kampanje gradonačelnika Ive Baldasara, koji mu je predao Turističku palaču na plodouživanje idućih 20 godina. Mađora smo kontaktirali, uopće ne zna gdje je sestra.

Poslovna strategija

Direktor Stanouprave SDP-ovac Marko Šundov potvrdio nam je da je u njegovom mandatu, u nešto više od dvije godine, došlo do povećanja broja zaposlenika, sa 37 skočili su na 43. Rekao nam je i par riječi vezano za najam novih prostorija. 

"Razlozi investicije determinirani su poslovnom strategijom društva iskazanom kroz dokument Poslovna strategija 2015 - 2017. U iznajmljenom prostoru smješten je novoformirani Sektor za energetsku učinkovitost i cjelovito upravljanje objektima te je u istom trenutno zaposleno pet djelatnika. Otvaranje sektora nametnulo se kao neminovnost zbog privlačenja sredstva Fonda za zaštitu okoliša, tj. subvencioniranja objekata do 40 posto za energetsku obnovu višestambenih objekata. U prvom ciklusu prijavilo smo 25 projekata, odobreno je njih 17 u iznosu od 17 milijuna kuna. Trenutno smo u završnoj fazi realizacije te smo uspjeli konačno ugovoriti izvođenje deset projekata vrijednih osam do 10 milijuna kuna. Kao opcija nam ostaje mogućnost ugovaranja još dva objekta. Novoosnovani sektor u studenom je prijavio 25 novih projekata. Sektor razvija i niz drugih proizvoda i usluga sa ciljem podizanja kvalitete i sigurnosti življenja u objektima pod našim upravljanjem", kazao je direktor Šundov. 

Društveno odgovorno poslovanje, profit nije primaran 

"Mojim dolaskom na mjesto predsjednika Uprave poslovna politika društva usmjerena je prema društveno odgovornom poslovanju. Profit nije primaran, već povećanje kvalitete usluge. Kako bi to ostvarili neophodno je bilo pristupiti podizanju razine kapaciteta ljudskih resursa. Tvrtka polaže značajne napore kako bi postala regionalni lider u upravljanju stambenim, ali i javnim objektima te dosegla razinu neophodnu za provedbu facility managementa. Tvrtka je prošlu godinu završila iznad planiranog financijskog rezultata, i to za četiri do pet puta, tako da financijska stabilnost nije ugrožena, a što nam omogućava mirniju provedbu neophodnih procesa transformacije", pojasnio je Šundov.

U Stanoupravi rade dva magistra, 13 zaposlenika sa visokom stručnom spremom, šest ih ima višu, a 22 srednju školu.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.