Nacional: Europska tužiteljica je dvaput čestitala Turudiću pa onda lagala

Foto: Pixsell

Ured Europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu, kako tvrdi Nacional, slagao je prošli utorak u službenom priopćenju da se europska tužiteljica Tamara Laptoš s glavnim državnim odvjetnikom Ivanom Turudićem sastala na njegovu inicijativu.

Kako piše tjednik, njihovu je sastanku prethodila razmjena poruka preko mobitela. Nacionalov izvor, za koji navode da posjeduje neposredna saznanja o tome, rekao je da se u prepisci jasno može vidjeti da je sastanak inicirala upravo Tamara Laptoš.

Prema njegovim navodima, ta prepiska otkriva još nešto – europska tužiteljica čak je dvaput Turudiću čestitala na izboru. Nakon što je postalo izvjesno da je Turudić dobio povjerenje premijera Andreja Plenkovića i ponovo nakon što je u saboru izabran na tu dužnost. 

Njihova je prepiska bila u naglašeno prijateljskom tonu, a naročito je srdačna, tvrdi Nacional, bila upravo Tamara Laptoš.

Sastanak se, kako je tjednik ranije objavio, održao 15. veljače, oko 11 sati ujutro u jednoj od prostorija Ureda europskog tužitelja, a potom su iz EPPO-a, nakon što je javnost doznala za susret, rekli da se održao na prijedlog Turudića. Sastanak je održan dan prije nego što je policija, upravo po nalogu EPPO-a, ponovo upala u Ministarstvo kulture i medija i izuzela dokumentaciju od dvoje najbližih suradnika ministrice kulture i medija Nine Obuljen Koržinek zbog sumnje u protuzakonito izvlačenje novca iz EU fondova na Geodetskom fakultetu u Zagrebu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.