Nađi: Porez na nekretnine je prevara birača. Pogledajte što je HDZ o tome govorio

Foto: Igor Soban/PIXSELL

Potpredsjednik vlade i ministar financija Marko Primorac otkrio je konture novog paketa poreznih izmjena, koji između ostalog uključuje uvođenje poreza na nekretnine transformacijom poreza na kuće na odmor, kao i izjednačavanje poreznog tretmana dugoročnog i kratkoročnog najma.

U izjavi nakon sjednice vlade, Primorac je rekao da je već ranije definirana ambicija Vlade u pogledu povećanja pravednosti poreznog sustava i postupnog prebacivanja tereta oporezivanja s rada na imovinu, konkretno u ovom slučaju nekretnina, u smjeru čega su išle i porezne izmjene koje su na snagu stupile početkom ove godine.

Tako je, između ostalog, povećana autonomija jedinica lokalne samouprave u utvrđivanju poreza na kuće za odmor, a maksimalni iznos po kojem se kvadrat takve nekretnine može oporezovati povećan na pet eura, pri čemu je više od 50 jedinica utvrdilo porez na toj najvišoj razini.

Davor Nađi iz stranke Fokus komentirao je ovu najavu iz vlade.

"Porez na nekretnine je prevara birača svega četiri mjeseca nakon izbora. Podsjetimo se što su HDZ i DP obećavali usred kampanje - jasno 'ne' porezu na nekretnine. Sada će to zajedno izglasati.

A pogledajte u nastavku i što je HDZ o tome govorio u bližoj i daljoj prošlosti", navodi Nađi. 

U nastavku je Nađi objavio niz izjava HDZ-ovaca od proteklih godina o tome kako je porez na nekretnine štetan i kako ga oni neće uvoditi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.