Nakon naleta auta umrlo dijete (2) na Brijunima. Otrgnulo se i istrčalo na cestu?

Ilustracija: Google Street View

Preminulo je dvogodišnje dijete koje je jučer oko 19:30 teško ozlijeđeno u prometnoj nesreći na Brijunima, gdje je na njega naletjelo vozilo Dacia Duster.

Po riječima glasnogovornice istarske policije Nataše Rogić, dojava o nesreći zaprimljena je u 19:48 te je dijete koje je tada bilo bez svijesti hitno prevezeno gliserom u Fažanu, odakle su ga djelatnici Hitne medicinske pomoći prevezli u pulsku Opću bolnicu. U nesreći je teško ozlijeđena i 36-godišnjakinja majka djeteta iz Poljske.

Dvogodišnje dijete umrlo je danas oko 7.15 u pulskoj Općoj bolnici, izvijestila je istarska policija.

Žena i dijete prelazili preko ceste

Nesreća se dogodila kada je 51-godišnjak upravljao automobilom, pulske registracijske oznake, kolnikom Velikog Brijuna prema crkvi Sv. Germana. Vozač je u jednom trenutku iz zasad neutvrđenog razloga udario u 36-godišnju ženi i dijete koji su prelazili preko ceste, objavila je policija.

Ozlijeđenoj ženi i djetetu pružena je pomoć u pulskoj bolnici, a policija je jutros zaprimila obavijest iz bolnice da je dijete preminulo.

Dijete istrčalo na cestu?

Index neslužbeno doznaje da je do nesreće došlo kad se dijete istrgnulo i istrčalo na cestu kojom je prolazio automobil. Žena ga je pokušala spasiti, ali i ona je nastradala.

Glasnogovornica Nacionalnog parka Brijuni Reanna Brajković Relić za Index je potvrdila da je vozilom upravljao nadzornik, odnosno čuvar prirode.

"Vatrogasci i čuvari prirode imaju automobile, ne električne automobile, koje koriste u slučaju nužde i za kontroliranje stanja na otoku. Oni otokom cirkuliraju automobilima, zato je nadzornik i bio u automobilu. Nesreće se dogodila na takvoj lokaciji gdje nije moguće voziti neprimjerenom brzinom", kaže Brajković Relić.

"Svi smo potreseni, radi se o djelatniku koji je jako odgovoran i brižan", dodala je.

Okolnosti nesreće se još utvrđuju

Jučer je policija nakon nesreće objavila da je na dijete naletjelo električno vozilo, ali kasnije se doznalo da se ipak radi o automobilu Dacia Duster. 

Mediji su ranije objavili da je dijete državljanin Češke, ali policija danas navodi da se radi o poljskim državljanima.

Okolnosti nesreće se utvrđuju te će više podataka biti poznato po dovršetku očevida.

Uskoro opširnije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.