Nakon puno problema otvorena škola u Podcrkavlju, učenici više ne trebaju putovati u Podvinje

Foto: Hina

DRUGO polugodište učenici područne Osnovne škole "Blaža Tadijanovića" iz Podcrkavlja počeli su  u novoj školskoj zgradi, a ulaskom učenika u zgradu završili su i višegodišnji problemi vezani uz njezinu izgradnju.

Za tamošnje učenike novost je i to što se u područnu školu vraćaju i odjeljenja viših razreda koji su od 1981. godine putovali u Podvinje.

Izgradnja novog školskog objekta počela je prije šest godina. Prije tri godine izvođač radova otišao je u stečaj  i ostavio nezavršen školski objekt i neplaćene radove brojnim podizvođačima.   Zastoj je potakao je i tamošnje roditelje na zajedničko djelovanje i pritiske na tijela lokalne i državne uprave. Tijekom 2016. godine nastavljana je izgradnja.

Na prigodnoj svečanosti uoči početka nastave gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara podsjetio je da su planovi za gradnju nove škole usvojeni još prije deset godina.

"O problemima u gradnji sad nećemo pričati. Bitno je da djeca sad imaju bolje uvjete za rad. Ovo je  druga škola kojoj je osnivač Slavonski Brod, a koja ima uvjete za odvijanje nastave u jednoj smjeni", istaknuo je Duspara  uručivši ravnateljici škole Veroniki Čerenko ček u vrijednosti 15.000 kuna za  opremanje nove školske knjižnice.

Zadovoljstvo početkom nastave u novoj školskoj zgradi istaknuo je i Željko Medić, predsjednik školskog vijeća roditelja.

"Roditelji su pokazali zajedništvo i nadam se da je svima sad nastupilo olakšanje", rekao je Medić podsjećajući da je sada na učenicima da pokažu što mogu u novoj školskoj zgradi.

Područnu OŠ "Blaža Tadijanovića" u Podcrkavlju  pohađa 175 učenika u devet razrednih odjeljenja..
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.