Nakon teksta na Indexu policija pokrenula istragu o postavljanju spomen ploče izbjeglicama Oluje

ŠIBENSKA policija istraživala je Marija Mažića, aktivista Inicijative mladih za ljudska prava, i to nakon što su tekst o postavljanju spomen ploče izbjeglicama Oluje u Kninu na Dan pobjede pročitali na portalu Index.hr.

"Pročitali smo na Indexu"

Potvrdila nam je to i Marica Kosor, glasnogovornica šibenske Policijske uprave. "Imali smo obavezu ispitati slučaj, čim dobijemo nekakva saznanja, a o ovome smo ih dobili na portalu Index", kaže Kosor. Demantirala je da se radilo o kriminalističkom istraživanju. 

Ipak, čini se da je policijski aparat svojski zapeo da Mažića ispitaju pošto-poto. Izgleda da je cijelu stvar zakuhao potpis na ploči, na kojem stoji da je postavljanje obilježja financijski potpomogla Vlada RH, što je zapravo istina, jer su Inicijativu mladih financirali za njihove aktivnosti. Nisu znali, doduše, da će postavljati ploču sa ovakvim sadržajem, i to na Dan pobjede u Kninu.

Angažirali kriminalističku policiju radi komunalnog prekršaja?!

Mažića su prvo tražili na adresi prebivališta u Petrinji, a onda su ipak došli do njegove zagrebačke adrese. On tvrdi da ga je tražila kriminalistička policija. Na koncu su telefonski razgovarali.

"Kad sam čuo da me traže, pokušao sam se savjetovati sa odvjetnicima, no nisu mi mogli pomoći, jer nismo znali o kakvom se kaznenom djelu radi. Zvali smo i Državno odvjetništvo. Kazali su nam da oni nisu tražili ništa od policije, već da oni to rade na svoju ruku. Mislim da se radi o nekakvom obliku zastrašivanja, jer je poslana kriminalistička policija radi najobičnijeg komunalnog prekršaja", kaže Mažić. 

Navodno se u cijeli slučaj uplela i obavještajna zajednica. Diverziju u Kninu shvatili su, izgleda, doslovno.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.