Napad na Kongres: Umro je jedan od dvoje ozlijeđenih policajaca, napadač ubijen

POLICIJA je danas zatvorila zgradu Kongresa u Washingtonu zbog sigurnosne prijetnje.

Službe sigurnosti poslale su nešto prije 14 sati po lokalnom vremenu poruku uredima Kongresa: "Zbog moguće sigurnosne prijetnje, u svim zgradama Kapitola trenutno nije dopušteno ulaziti niti izlaziti. Možete se kretati zgradom, ali držite se dalje od prozora i vrata. Ako ste vani, potražite zaklon."

Ozlijeđeno dvoje policajaca

Vladina agencija USCP napisala je na Twitteru kako je došlo do incidenta i da se vozilo zabilo u dvoje službenika koji čuvaju zgradu Kongresa. USCP navodi da je osumnjičena osoba u pritvoru i da je ozlijeđeno dvoje policajca.

Napadač je ubijen

Policijska postaja Washington DC priopćila je kako će se zatvoriti nekoliko ulica oko Kapitola, dok službenici zakona i dalje reagiraju na sigurnosnu prijetnju izvan zgrade. Uključio se i FBI.

Izvor iz Kongresa rekao je za CNN da se napadač vozilom zabio u ogradu Kapitola i nakon toga izašao iz auta mašući nožem. Policijski službenik je pucao u napadača koji je prevezen u bolnicu, ali je kasnije preminuo.

Izvor iz policije je rekao za CNN da je najmanje jedan od policijskih službenika bio izboden nožem.

Republikanac Mitch McConnell napisao je na Twitteru kako se moli za dva ozlijeđena američka policajca.

Što za sada znamo

Službenik USCP-a upucao je u osumnjičenog nakon što se on zabio vozilom u ogradu i izašao iz automobila s nožem u ruci.

Osumnjičeni je prevezen u bolnicu. Prvo je bio pri svijesti i u pritvoru, no kasnije je priopćeno da je umro.

U napadu je ozlijeđeno dvoje policajaca kojima je odmah pružena liječnička pomoć. Jedan od njih je preminuo nakon zadobivenih ozljeda.

"Osjećam kao da je odlazak na posao postalo nešto što je opasno"

Zastupnik Ro Khanna je kazao kako ga ovaj događaj podsjeća na napad koji se dogodio 6. siječnja i da je žalosno da je odlazak na posao u Kongres postao opasna aktivnost.

"Osjećam kao da je odlazak na posao postalo nešto što je opasno. Teško mi je to zamisliti i reći, no odlazak na Kapitol kako biste predstavljali svoje birače zapravo postaje opasna aktivnost u Sjedinjenim Američkim Državama. To je strašno tužno", rekao je Khanna.

Umro jedan ozlijeđeni policajac

Policija zadužena za Kongres održala je konferenciju za novinare na kojoj je priopćila kako je jedan od dvojice policajaca ozlijeđenih u napadu preminuo.

"Sada je, nakon napada 6. siječnja i napada do kojeg je došlo danas, izuzetno teško vrijeme za policiju Kapitola. Stoga vas molim da imate naše policajce u svojim mislima i molitvama", rekla je voditeljica policije zadužene za Kapitol Yogananda D. Pittman.

Policija je u priopćenju navela kako je ovo drugi smrtni slučaj ove godine tijekom vršenja dužnosti u policiji Kapitola. Policijac Brian D. Sicknick umro je dan nakon nereda u Kapitolu 6. siječnja "zbog ozljeda zadobivenih tijekom dežurstva". Dvojica policajaca počinila su samoubojstvo nakon što su bila angažirana u smirivanju pobune.

"Vjerojatno se ne radi o terorističkom napadu"

Robert Contee, vršitelj dužnosti šefa policijske uprave kazao je da današnji napad blizu Kapitola "vjerojatno nije povezan s terorizmom".

"Čini se da to nije povezano s terorizmom. Ali nastavit ćemo s istragom kako bismo utvrdili postoji li neka vrsta veze u tom smislu", kazao je.

Policija je ubrzo nakon konferencije priopćila kako je sigurnosna prijetnja na Kapitolu gotova, a CNN je u 15:20 sati po lokalnom vremenu napisao kako su zgrade Kongresa otvorene.

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.