Napad nožem na krajnjeg desničara u Njemačkoj. To je drugi u tjedan dana

Nije fotografija događaja iz članka Ilustracija: EPA

U Njemačkoj je zabilježen novi fizički napad na političara, javlja agencija dpa pozivajući se na sigurnosne izvore. Ovaj put je u Manheimu nožem izboden kandidat krajnje desnog AfD-a Heinrich Koch, koji je u napadu ozlijeđen. Napadač je uhićen.

Kako javlja Bild, napad se dogodio sinoć oko 10:45, kad je kandidat AfD-a zatekao muškarca kod tržnice kako trga plakate njegove stranke. Kad mu je Koch rekao da prestane, muškarac ga je napao i ozlijedio nožem. 

AfD: Napao ga je ljevičarski ekstremist

Koch je završio u bolnici, ali njegove ozljede okarakterizirane su kao lakše. Glasnogovornik AfD-a tvrdi da se radi o napadu ljevičarskog ekstremista, ali ta informacija još uvijek nije potvrđena.

"U šoku smo", rekao je čelnik AfD-a Markus Frohnmaier. Policija je potvrdila tek da je izašla na teren zbog napada te je najavila da će kasnije objaviti više informacija.

Podsjetimo, krajem svibnja u Manheimu se dogodio još jedan brutalan napad nožem. Afganistanac Sulejman Ataee (25) nožem je teško ozlijedio policajca koji je kasnije preminuo od zadobivenih ozljeda. Policajac je radio na osiguranju skupa Michaela Sturzenbergera, poznatog kritičara islama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.