VIDEO Napadač kiselinom u Londonu: "Umačemo noževe u nju kako rane ne bi zacijelile"

Screenshot: Vice/YouTube
 
NAPADAČ kiselinom u Londonu izjavio je u dokumentarnom filmu za Vice da žrtve "zaslužuju biti mete jer vole svoju ljepotu" te da "u devet od deset slučajeva napada žene".
 
Vice je na svom YouTube kanalu objavio dokumentarni film o rastu broja napada kiselinom u Velikoj Britaniji. Napadač iz Londona je između ostalog izjavio: "Ako mogu nabaviti kiselinu, koristim ju. Bande ponekad umaču noževe u kiselinu te napadaju čak i djevojke svojih protivnika".
 
 
Također je detaljno opisao jedan od svojih napada, kada je pretukao jednog od neprijatelja, a napadačev kolega je kiselinom iz "bočice koja izgleda kao sportsko piće" polio neprijateljevu djevojku.
 
"Ako već ne mogu njemu nanijeti dovoljno štete, dolazim po njegove ljude", izjavio je napadač. Dokumentarni film je objavljen nakon nekoliko uzastopnih napada kiselinom u Londonu, u kojima je teško ozlijeđeno šest osoba u samo jednom danu.
 
"Kiselinom žele spriječiti zacjeljivanje rana"
 
Napadač iz istočnog Londona je također naveo da su u bandama noževi još uvijek popularnije oružje od kiseline, ali da ih često umaču u nju kako bi spriječili zacjeljivanje rana.
 
U razdoblju od 6 mjeseci prije travnja izvedeno je više od 400 napada kiselinom ili drugim korozivnim tvarima u Velikoj Britaniji. 
 
Iako je kupnja korozivnih tvari legalna, posjedovanje kiseline i sličnih tekućina može se smatrati posjedovanjem oružja, s maksimalnom kaznom od 4 godine zatvora. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.