Muškarac optužen za pokušaj otmice Nancy Pelosi, planirao joj polomiti koljena

Foto: EPA

MUŠKARAC koji je napao Paula Pelosija, supruga predsjednice Zastupničkog doma Nancy Pelosi, optužen je za niz kaznenih djela, uključujući napad, pokušaj ubojstva i pokušaj otmice nakon što je prošli tjedan provalio u kuću Pelosi u San Franciscu, objavili su američko državno odvjetništvo i okružni tužitelj tog grada, prenosi CNN.

David DePape (42) optužen je za "pokušaj otmice američkog dužnosnika", što se odnosi na Nancy Pelosi za koju je DePape rekao policiji da ju je planirao "držati kao taoca". Za pokušaj otmice američkog dužnosnika predviđena je kazna od najviše 20 godina zatvora. 

Planirao je oteti Pelosi i polomiti joj koljena ako mu ne kaže "istinu"

DePape je navodno vikao "Gdje je Nancy?" nakon što je provalio u kuću. Također je optužen za napad na člana uže obitelji američkog dužnosnika s namjerom osvete. Ta se optužba odnosi na kazneno djelo počinjeno protiv Paula Pelosija i za to je predviđena maksimalna kazna od 30 godina zatvora. 

DePape je u razgovoru s lokalnom policijom priznao da je namjeravao pronaći Nancy Pelosi i držati je kao taoca. "Rekao nam je da je planirao njenu otmicu. Kad bi mu rekla 'istinu', on bi je pustio, a ako bi 'lagala', slomio bi joj koljena", stoji u FBI-jevom izvještaju. 

"Bio je siguran da Nancy ne bi rekla 'istinu'", dodaju. Nadalje, navodi se da je DePape rekao policiji da je Nancy Pelosi "vođa čopora" laži koje promiče Demokratska stranka. Rekao je policiji da bi drugi članovi Kongresa vidjeli da postoje posljedice za njihove postupke kada bi "Pelosi sa slomljenim koljenima bila dovučena u dvoranu Predstavničkog doma". 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.