Naslovnica desničarskog tjednika: Lepo gore lepe lutke, Imotski ponos Hrvatske

Foto: Hrvatski tjednik

HRVATSKI TJEDNIK, opskurno desničarsko glasilo koje se već isticalo huškačkim porukama, na najnovijoj naslovnici objavilo je lutke gej para s djetetom koje gore. Jasno, riječ je o lutkama spaljenima u Imotskom za vrijeme karnevala, a o čemu se danima pričalo.

"Imotski, ponos Hrvatske", piše na naslovnici.

Ispod piše "Lepo gore lepe lutke lepih jugosrpskih nekrofila". Prvi dio je očito aluzija na srpski film Lepa sela lepo gore iz devedesetih.

Inače, Hrvatski tjednik su novine u kojima je bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović bila najavila kandidaturu za izbore koje je na kraju izgubila.

Papu zvali antikristom

Prije toga, Hrvatski tjednik je objavio naslovnicu na kojoj je papu Franju nazvao antikristom. Još su dodali da će "Stepinac biti svetac, a svetim će ga proglasiti onaj papa koji bude dostojan njegove svetosti", a ispod toga postavili citat monsinjora Mile Bogovića koji kaže da je "napad pape Franje na Hrvate poput srpske bombe" i da ga ne treba pozivati u Hrvatsku. U istom broju je objavljen i tekst u kojemu se bivšeg predsjednika Ivu Josipovića opisuje kao "guju otrovnicu u njedrima hrvatske države".

Pučku pravobraniteljicu Loru Vidović, predsjednika IDS-a Borisa Miletića, predsjednika Židovske općine Ognjena Krausa, povjesničara Hrvoja Klasića i predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca opisali su na naslovnici kao "petero jahača velikosrpske apokalipse", a općenito im smetaju svi koji imaju loše mišljenje o ustašama i NDH. Svojedobno su napali i generala Antu Gotovinu jer je odbio stati na čelo ekstremne desnice, no zato im je heroj HOS-ovac Marko Skejo, osuđen za gospodarski kriminal i poznat po svojim hitlerovskim brčićima.

2016. godine su sastavili i listu "50 apatrida" koji po mišljenju HT-a "teroriziraju 4,3 milijuna Hrvata zato što su 1991. ostali bez domovine", među ostalima Vesnu Pusić, Olivera Frljića, Radu Šerbedžiju, Slavka Goldsteina, Tvrtka Jakovinu, Dragana Markovinu te, naravno, Josipovića i Mesića.

Objavili su i "psihoapatoprofil Josipa Broza Tita" uz naslovnicu na kojoj su mu dodali krvave vampirske očnjake i naslov "Psihopat. Krvnik. Sotonist".

U tom kontekstu, ova naslovnica na kojoj hvale paljenje lutki gej para s djetetom malo će koga začuditi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.