Nastavlja se potraga za 16-godišnjim Frankom koji je prije dva tjedna pao u Visovačko jezero

Foto: Pixsell/Hrvoje Jelavić
 
ŠIBENSKA policija nastavila je intenzivnu potragu za maloljetnikom koji je 24. ožujka nestao u blizini otoka Visovac.
 
>> Prevrnuo se čamac s maloljetnicima kod Visovca, trojica su u bolnici, za jednim se još traga
 
 
"U potrazi, uz policijske službenike s brodom, koji koordiniraju rad na terenu, sudjeluju djelatnici Lučke kapetanije s brodom i djelatnici Nacionalnog parka koji brodom, kroz redovne zadaće, kontinuirano obilaze ovo područje", priopćeno je iz policije.  
 
Na terenu su, uz policiju, HGSS, Lučka kapetanija, ronioci, DVD Dubravice i mještani.
 
Čamac s četvoricom maloljetnika prevrnuo se 24. ožujka
 
Podsjetimo, čamac u kojem su bila četvorica maloljetnika, prevrnuo se 24. ožujka oko 18 sati kod otočića Visovac na rijeci Krki, trojica su uspjela isplivati na obalu, a za jednim se otada intenzivno traga. 
 
Nakon prevrnuća plovila trojica maloljetnika uspjela su doplivati do samostana na Visovcu i prevezeni su u šibensku bolnicu. U tijeku je potraga za 16-godišnjim Frankom iz sela Laškovica. 
 
Čamac se prevrnuo zbog narušene ravnoteže
 
Policija je nakon obavljenog očevida izvijestila da se plastični čamac na rijeci Krki kod otočića Visovca u kojem su bila četiri maloljetnika prevrnuo kada je jedan od njih ustao što je narušilo ravnotežu uslijed čega su sva četvorica pala u vodu. 
 
Zbog šoka od pada u vodu i činjenice da nestali 16-godišnjak nije bio vješt u plivanju, nakon pokušaja ostalih da mu pomognu ostao je u vodi u blizini prevrnutog čamca dok su preostali otplivali po pomoć na otok Visovac.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.