Nazvali smo odvjetnicu osumnjičenog silovatelja kod Zadra: "On nije tatin sin"

Ilustracija: Dino Stanin/PIXSELL / 123rf

ANU BULJAN, odvjetnicu jednog od osumnjičenih za više puta ponovljeno grupno silovanje u okolici Zadra nazvali smo s namjerom da porazgovaramo o odluci suca istrage da ih pusti na slobodu, što je izazvalo konsternaciju u javnosti.

Pozivajući se na odvjetničku tajnu i tajnost istrage izjavila je: "Jedino što vam mogu trenutno reći je da su dečki svi pušteni da se brane sa slobode. Što se mene tiče, iz moje perspektive kao stručnjaka, to je zakonita odluka koju je sud donio na temelju dokaza koji spisu prileže. I još ću se usuditi reći sljedeće o dečkima koji su doista privedeni za ovo kazneno djelo: nitko od njih nije dosad kazneno osuđivan, a piše se da su problematični i slično. Niti jedan od njih niti kazneno niti prekršajno nije osuđivan, ne radi se o tatinim sinovima, kako se piše, radi se o prosječnim dečkima u kaznenopravnom smislu, koji zarađuju za neke prosječne plaće i to je to. Sve drugo - činjenični opis, što se događalo, nije događalo i slično - nažalost, o tome ne smijem pričati."

Najava žalbi

A kada smo zapazili da puštanje osumnjičenih na slobodu ne mora ništa značiti, dodala je: "Prvostupanjska je odluka takva da se brane sa slobode. Državno odvjetništvo, kao i mi, ima pravo na žalbu u roku od tri dana i mi ćemo procijeniti je li u interesu da se žalimo, jer su dobili određene mjere. Državno odvjetništvo će se sigurno žaliti na tu odluku i čekat ćemo odluku vijeća Županijskog suda."

Mjere opreza koje su osumnjičeni dobili su zabrana prilaska žrtvi i obaveza javljanja u policijsku postaju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.