Ne plaćamo im samo hranu: Jarnjaku smo za opatijsku vilu kupili i – teretanu

Foto:Petar Glebov/PIXSELL, Index

NAKON što je objavljeno koliko su novca Tim Orešković i njegova obitelj spiskali na dostavu hrane tijekom svojeg odmora u opatijskoj rezidenciji, u javnost ne prestaju curiti i ostali podaci o tome na što se sve troši proračunski novac, kad je odmaranje političke elite u pitanju.


SDP je jučer branio čast Zorana Milanovića tvrdnjom kako je njegova obitelj na odmoru sama kupovala namirnice, ali su iskoristili priliku i uprli prstom u HDZ tužakajući da je jedan od njihovih bivših ministara za svoj boravak u opatijskoj rezidenciji naručio da mu se kupi – teretana.

U SDP-u tako tvrde da su neki ministri unutarnjih poslova vilu koristili u privatne svrhe pa je tako jednom čak i kupljena teretana koja je dolaskom SDP-a na vlast dana na korištenje policiji. Doduše, u SDP-u nisu nisu imenovali ministra, ali su za Index potvrdili kako je riječ o bivšem ministru unutarnjih poslova Ivanu Jarnjaku.

Sporna teretana je dolaskom Račanove Vlade navodno završila u nekoj od baza specijalne policije, a nije poznato jesu li kasniji korisnici rezidencije imali sličnih prohtjeva i je li im, jasno, na naš trošak i udovoljeno.

Iako smo više puta pokušali doći do Jarnjaka, nije nam se javljao na naše pozive.

No, poznato je kako je Jarnjak sve donedavno, unatoč svojim umirovljeničkim godinama, svakodnevno išao u teretanu.


Svoju teretanu naziva 'mučilište', a navodno vježba tri do četiri puta tjedno.

"To je zadnje čega ću se odreći", rekao je Jarnjak prije nekoliko godina odgovarajući na pitanje novinara o njegovom običaju odlaska u teretanu.

"Za vrijeme mog mandata znam  samo za teretanu koja je napravljena na prostoru Kustošije. Ona je i napravljena za potrebe specijalne policije. Za ni jednu drugu teretanu ja ne znam", rekao je Jarnjak za Index. Naime, na izravan upit Indexa o teretani koji spominje SDP u svom priopćenju, a koja je za vrijeme Račanove vlade dana na upotrebi policiji, Jarnjak tvrdi da nema pojma.

"To tu neku teretanu nek' si oni zataknu za šešir", rekao je na kraju Jarnjak. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.