Ne vjeruju kolegama: Makarski HDZ-ovci preuzeli nadgledanje radova na izgradnji lukobrana

MAKARSKI gradonačelnik Marko Ožić Bebek pisao je austrijskom Strabagu, vlasniku splitskog Pomgrada, nezadovoljan dinamikom radova na uređenju lukobrana. Možda to i ne bi bilo čudno da investitor nije Grad Makarska, već splitsko-dalmatinska Lučka uprava koju vode perjanice splitske mladeži HDZ-a Domagoj Maroević i Ante Mihanović.

Kriza međugeneracijskog povjerenja u HDZ-u: Stari ne vjeruju mladima

Djeluje kao da starija generacija Jacinih vedeta nema povjerenja u mlade snage.

Čuli smo se sa Ožić Bebekom da čujemo u čemu je problem. "Nema problema, Grad Makarska samo želi urediti lukobran do početka sezone, i to je sve", kazao je Indexu makarski gradonačelnik. 

Domagoj Maroević, ravnatelj Lučke uprave, uvjerava da nema nikakve potrebe za intervencijom jer sve ide planiranom dinamikom. Po ugovoru bi prva faza radova vrijedna 12 milijuna kuna trebala biti gotova za 170 dana.

Regulacija i granulacija

Radove je, inače, u sklopu predizborne kampanje otvorila Jadranka Kosor. Makaranima je bilo čudno što nakon toga nisu vidjeli građevinsku mehanizaciju u punom pogonu pa im je sve skupa zasmrdjelo na još jedan jeftini predizboran trik. Maroević je, međutim, u nekoliko navrata ustvrdio da nema nikakve potrebe za uzbunom.

Problem je navodno ispao oko regulacije prometa do gradilišta, ali i oko granulacije kamena koji se namjerava koristiti za lukobran. Premda se isprva planirao iskoristiti materijal iz tunela Stupica, od toga se odustalo. Kamen će u Makarsku iz obližnjeg kamenoloma Bast, s čim se, kako čujemo, suglasilo i Državno odvjetništvo.

Što je s lažiranom potvrdom o plaćenom komunalnom doprinosu?

Ta institucija, inače, i dalje istražuje što je sa onom čuvenom lažiranom potvrdom o plaćenom doprinosu Lučke uprave koju je izdao Grad Makarska. Doprinos od 600 tisuća kuna na koncu je plaće, ali tek nakon što na makarskom gradskom vijeću nije prošao prijedlog gradske uprave da se Lučka uprava oslobodi plaćanja.

Tata Novak nadgleda radove na terenu

Nadgledanje radova na izgradnji lukobrana potpuno je, kažu nam naši izvori, preuzeo dogradonačelnik Ante Novak, Hloverkin tata. Svaki dan je na terenu i, kako čujemo, u permanentnom sukobu s radnicima Pomgrada, koji ne rade onoliko brzo koliko bi to htjeli makarski gradski oci.

Novak bi, pretpostavlja se, vjerojatno nasuo svih 180 tisuća kubika kamena iz cuga, no realnost je ipak nešto drukčija. Dnevni kapacitet trpanja kamena u more je tek nekih 1.500 kubika. Hoće li Novak izdržati taj puževi korak?

Sanader miri seniore i juniore?

U konačnici se ne očekuju neki veći problemi. Za pretpostaviti je da će se HDZ-ovci u makarskoj gradskoj upravi ipak nekako dogovoriti s kolegama iz Lučke uprave. Ako zaškripi, vjerojatno će na jedne i druge netko podviknuti. Po hijerarhijskom ustroju, sklad i harmoniju trebao bi održati Ante Sanader. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.