Nedostaje im zabavni sadržaj: Radio Split pojačat će voditelj HDZ-ovih skupova?

Foto: Radio Split

DENIS ŠABIĆ, voditelj HDZ-ovih skupova po splitskoj županiji, pojačat će, čini se, redove Radio Splita.

"Ne bih ništa komentirao", ogradio se danas Šabić, kada smo ga pitali o novom angažmanu. 

Šabić je prije 20-ak godina radio na Radio Splitu u vrijeme dok je tamo žario i palio nekadašnji HDZ-ov dožupan Marko Bitanga.

Od Norca, preko HDZ-a i missica, do Thompsona i Bandić Milana

Posljednjih godina urednik je Terracon Newsa, prvog hrvatskog apolitičnog portala, 2001. godine vodio je skup za Mirka Norca, a dvije godine kasnije svoje sugrađane kao urednik Radio Sinja obavijestio o presudi. Redovan je na HDZ-ovim skupovima, a nedavno je vodio i predstavljanje splitskog ogranka Milana Bandića, Stranke rada i solidarnosti. 2013. godine na Poljudu je prije Thompsonovog koncerta pozdravio među ostalima i friško izabranog HDZ-ovog župana Zlatka Ževrnju. Osim ovih političko-estradnih sadržaja, Šabić je angažiran i za izbore ljepote.

Kušec: Odluka za koji dan

Katja Kušec, rukovoditeljica HRT-ovih centara isprva se iznenadila viješću o Šabićevom angažmanu, no nakon provjere na terenu kazala nam je da rukovoditelji centara imaju autonomiju kod odabira vanjskih suradnika i da u Šabićevom slučaju još ništa nije odlučeno.

"Bilo je nekoliko kandidata na razgovoru. Odluka se očekuje za koji dan", kazala nam je Kušec.

Šabić inače, ako bude odabran, ne bi trebao raditi u informativnom programu.

"Nedostaje ljudi u zabavnom sadržaju tako da se tu radi popuna", pojasnila nam je Kušec.

Strize odlučuje o angažmanu voditelja HDZ-ovih skupova

HRT-ovim centrom u Splitu odnedavna rukovodi Dominik Strize, dugogodišnji urednik HTV-ovog centra. Unaprijeđen je nakon dolaska Siniše Kovačića na čelo HRT-a. Dotadašnji rukovoditelj Davor Marić, bivši direktor Radio Dalmacije, prekomandiran je u bazu kao novinar i urednik dnevnika. Radio vodi Zoran Vukičević, no čini se kako on ovdje ima potpuno pasivnu ulogu.

Paze što puštaju: Skinuli Dylana, cenzurirali Bregovića

Pitali smo Šabića za skup za Norca, a htjeli smo i za HDZ. Nije imalo smisla.

"Ja sam profesionalac, a vi me vraćate 15 godina unazad", kazao je Šabić.

Radio Split inače se i međunarodno proslavio po - cenzurama. Bivša urednica Vedrana Krstić Ivanišević uklonila je iz programa Boba Dylana nakon njegove kontroverzne izjave o Srbima i Hrvatima, o čemu se pisalo i preko "velike bare", a nedavno je novinar i urednik Jadran Marinković pustio cenzuriranu verziju Bregovićeve "Lipe cvatu" bez "ravne Jugoslavije".

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.