Nedostižan i Hrvatima: Španjolski uhljeb s plaćom od 16.000 kuna na posao nije dolazio 6 godina

Foto: 123rf

ŠPANJOLSKI gradski službenik mora platiti kaznu od 27.000 eura jer je s posla izostajao "najmanje" šest godina, piše BBC.

Nadležni su primijetili kako Joaquina Garcije nema na poslu tek u trenutku kada su mu htjeli dodijeliti nagradu za dugogodišnju javnu službu. 

69-godišnji službenik, koji je bio zadužen za nadziranje izgradnje pročišćivača otpadnih voda, u tom se trenutku već povukao. Odbacio je sve optužbe te kazao kako je žrtva bullyinga.

Sud je u ovom slučaju odlučio kako su gradske vlasti u pravu te naložio Garciji da plati kaznu. Nemarni službenik imao je plaću od 37.000 eura godišnje u gradskoj tvrtki u jugozapadnom španjolskom gradu Cadizu.

Sudu je rečeno kako šef kompanije zaposlenika nije vidio godinama, a ovaj je imao ured preko puta šefovog.

Čitao filozofe umjesto da radi

Sve toliko rastegnulo zbog nesporazuma. Kompanija je mislila da je zaposlenik pod nadzorom gradskih vlasti, a gradske vlasti su mislile da je isti pod nadzorom kompanije.

Zamjenik gradonačelnika primijetio je kako Garcije nema na poslu u trenutku kada mu je trebalo biti uručeno priznanje za 20 godina službe.

Garcia pak tvrdi kako je bio žrtva bullyinga zbog političke orijentacije svoje obitelji te kako su ga poslali u kompaniju da bi ga se riješili.

Njegovi poznanici su za španjolski El Mundo kazali kako nije htio prijaviti zlostavljanje jer je imao obitelj za koju je trebao skrbiti te kako se brinuo da u svojim godinama neće dobiti novi posao.

Dodali su i kako je svaki dan pohađao radno mjesto, ali ne na puno radno vrijeme te kako je vrijeme provodio čitajući filozofsku literaturu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.