Nema kraja suđenju za dvostruko ubojstvo u Segetu: Savo Pejović ponovno završio na Psihijatriji

SAVO PEJOVIĆ, optužen za dvostruko ubojstvo pred hotelom Jadran u Segetu kod Trogira, ponovno ne može do splitskog Županijskog suda zbog problema sa psihom, zbog kojih je završio u Psihijatrijskoj bolnici Jankomir. Nije mu to prvi put, zbog hospitalizacije optuženog suđenje je već odgađano.

Sudac Mlađan Prvan nije imao izbora. Odgodio je za danas zakazanu raspravu. Ako ne bude druge, naložit će da Pejovića privedu. Nekako se uvijek razboli pred raspravu, što opravdano budi sumnju. Premda tvrdi da je nevin, ni na poligraf nije htio. 

Jedini dokaz nađen pod sumnjivim okolnostima

Prošlo je pet godina od krvoprolića u Segetu, a presude nema na vidiku. Upitno je i kako će sve skupa završiti, jer je jedini dokaz, metak koji se navodno zaglavio u cijevi oružja kojim su likvidirani Kozlica i Rakijar, pronađen pod krajnje dvojbenim okolnostima u Pejovićevoj kući.

Dugo je trajala neizvjesnost je li pretraga bila legalna, a na koncu je Vrhovni sud odlučio da ipak jest premda su svjedoci pretrage tek naknadno upoznati s policijskim otkrićem.

Još će i naplatiti pritvor

Sudac Prvan ispitao je 44 svjedoka, znatan broj morao je svjedočiti samo na sporne okolnosti pretrage. Svjedoka ubojstva nije bilo, motiv se može pripisati jedino Pejovićevoj narušenoj psihi. Bivši niški specijalac kratko je ratovao u postrojbi HV-a. Navodno je svjedočio pogibiji ratnih drugova pa od tada nije baš sav svoj. Pod jakim je sedativima, u sudnici se povremeno činilo da uopće nije svjestan što mu stavljaju na teret. 

Obitelji Rakijar i Kozlica očajne su. Istraga cijelog slučaja obavljena je vrlo traljavo, sudu je prepušteno da donese odluku na temelju indicija i nevjerodostojnog dokaza. Previdom su Pejovića zadržali dulje u pritvoru nego što zakon dopušta, desetak mjeseci, pa ovaj ima i pravo na naknadu štete.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.