Nepoznati lopovi ukrali vrijedan kip s grebena Poljičke planine iznad Jesenica

Foto: Hpd Kozjak - Dračari/Facebook

NEPOZNATI počinitelji ukrali su kip s grebena Poljičke planine iznad Zeljovića u Jesenicama. Radi se o kipu "Gunge" koji je napravio mladi umjetnik Teo Baučić.

"Uvijek nas ražalosti kad vidimo gomile smeća i građevinskog otpada po planinama, no spoznaja da je s grebena poviše Zeljovića u Jesenicama ukraden kip "Gunge" stvarno ne možemo vjerovati! Pa dokle ljudska bezobraština i drskost mogu ići? Doći po okriljem noći, popeti se na greben, ponijeti alat, odštematiti kip i ukrasti ga. Što reći? Prije nekoliko mjeseci smo baš tu i napravili trening, a ova naša slika Gunge je čini se i posljednja koju ćemo ikad više slikati", napisali su članovi planinarskog društva Kozjak - Dračari na Facebooku.

Inače, radi se o kipu koji je postavljen na inicijativu udruge "Jesenice", a predstavlja lokalnu jeseničku legendu, starog Gungu. Kip je uveseljavao sve planinare i izletnike koji su se kretali ovim područjem, a pojava kipa koji sjedi na grebenu jednostavno je bila spektakularna, piše Dalmacija danas.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.