Neredi u Rimu: Pronađeno tijelo. Migranti palili madrace i aute, uništavali kamere

Ilustracija: EPA

Policija je u Rimu uhitila 14 migranata iz devet zemalja zbog navodne umiješanosti u nerede u centru za repatrijaciju nakon smrti migranta iz afričke države Gvineje. Nakon što je jučer ujutro otkriveno tijelo, migranti u centru počeli su paliti madrace i bacati predmete na policajce. 

Migranti su pomoću telefonskih govornica srušili dvije pregrade. Jedna grupa je došla do parkiranih policijskih vozila zapalivši jedno, dok je druga grupa ušla u prostoriju u kojoj su pripadnici policije držali osobne stvari, koje su uzeli i uništili. 

Ozlijeđena tri policajca

Osumnjičenici su također uništili osam videokamera, priopćila je policija. Vlasti su upotrijebile suzavac kako bi smirile nemire koji su potrajali do večeri, a tri policajca su ozlijeđena. Izgrednici su iz Maroka, Pakistana, Gvineje, Kube, Čilea, Senegala, Tunisa, Nigerije i Gambije.

Talijanski zastupnik koji je jučer posjetio centar rekao je da se 21-godišnji migrant iz Gvineje objesio zbog toga što je bio očajan jer ne može otići kući i pridružiti se svojoj obitelji, prenosi Associated Press.

"Ovi centri su crne rupe za prava i humanost. Većina ljudi koje ovdje drže nikada neće biti vraćena u domovinu", rekao je zastupnik Riccardo Magi za televiziju La Repubblica pozivajući na njihovo zatvaranje.