Neslana šala: Zvao 112 da je upao u duboku jamu, članovi HGSS-a našli ga u gostioni

LUKA P. nazvao je Službu 112 i zatražio pomoć. Kazao im je da je upao u duboku jamu u Gornjoj Tijarici kod Sinja.

Žurno je angažirana Hrvatska gorska služba spašavanja. "Dignuto" je čak 25 pripadnika HGSS-a, stavljen i helikopter HRZ-a u pripravnost, no dolaskom u Tijaricu, Luku nisu pronašli u dubokoj jami, već u lokalnoj gostioni!

Napio se pa nazvao

Članovi HGSS-a izvijestili su o neslanoj šali sinjsku policiju, koja je 35-godišnjeg Luku prijavila za širenje lažnih i uznemirujućih glasina. Prema vlastitom priznanju, napio se pa nazvao.

"S takvim stvarima se nije za šaliti. Angažirali smo helikopter, sustav lociranja mobitela, ljudstvo... U tom trenutku moglo se zaista nešto desiti, dok su naše snage bile zauzete ovom lažnom dojavom. Mi smo volonteri, izaći ćemo na svaku dojavu pa makar ona bila i lažna, ali to nije način. Gubi se povjerenje i rasipaju snage", komentirao je za Index pročelnik HGSS-a Vinko Prizmić.

Na "šalu" potrošeno 20 tisuća kuna, a nema načina za naplatu?!

Cijeni da se neslanu šalu pijanog 35-godišnjaka potrošilo nekih 20-ak tisuća kuna. Nevjerojatno je što nema načina da se to naplati. Prizmić kaže da Zakonu o HGSS-u nedostaju podzakonski akti koji bi omogućili naplatu štete. Akte čekaju već šest godina. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.