Nestao brazilski političar koji je naručivao ubojstva zbog svoje TV emisije

BRAZILSKI političar koji je bio pod istragom zbog sumnje u naručivanje ubojstava kako bi povećao gledanost svoje televizijske emisije, nestao je nakon što je za njim raspisana tjeralica.

Voditelj, lokalni kongresnik i nekadašnji policijski načelnik Wallace Souza u svojoj se emisiji bavio temama vezanim uz nasilje i kriminal, nalazio pod optužbom da je naručio najmanje pet ubojstava. Ubojstvima je želio potvrditi svoje tvrdnje da je jedna brazilska regija prožeta zločinima. "Manaus ne može više opstati u tom valu kriminala. Danas svi ubijaju", tvrdio je 50-godišnjak na televiziji.

Do prošloga tjedna Souzu je od uhićenja štitio zastupnički imunitet, ali je nakon poraza na izborima, izgubio i tu vrstu zaštite. Nakon saznanja o Souzinom bijegu, brazilska je policija blokirala sve glavne cestovne pravce i zračne luke u Brazilu, unatoč tome što optužnica još uvijek nije podignuta.

Od omiljenog političara do osumnjičenika

Osim za ubojstva, policija političara sumnjiči i za povezanost s preprodajom droge, organiziranim kriminalom i nedozvoljenim posjedovanjem oružja, prenosi Fox. Policija kao jedini motiv za narudžbe vidi u povećanju gledanosti televizijske emisije i potvrdi teza koje su u njoj iznesene.

Souza je bio jedan od najomiljenijih političara u brazilskoj saveznoj državi Amazonas, gdje je i osvojio posljednje izbore. Njegov krah je započeo prošle godine nakon što je njegov tjelohranitelj optužen za devet ubojstava. Tjelohranitelj je potvrdio da je njegov nadređeni sva ubojstva "iskoristio" za svoju emisiju. Souza negira sve optužbe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.