Strah, panika i bježanje: Snimka otkrila kako zapravo izgleda borba za ISIS

Screenshot: Vice News

ISIS je posljednjih mjeseci izgubio velik dio teritorija, a zbog nedostatka novca sve je manji priljev svježih ljudi u ovu terorističku organizaciju.

Možda najbolji dokaz panike i straha koja vlada među islamistima Islamske države je snimka kamere postavljene na kacigu jednog džihadista. Snimku je objavio Vice News, a prikazana je jedna akcija u kojoj su konvoj ISIS-ovih oklopnih vozila dočekale kurdske pešmerge 40-ak kilometara sjeverno od Mosula u Iraku. Dok je jedno vozilo u plamenu, u drugom je zavladala panika kad je na njih otvorena vatra.

Vozilo, koje su kurdske snage napale dok se nalazilo usred pustinje, naposljetku je pogođeno, a preživjeli ISIS-ovci u očaju pokušavaju pobjeći od pogibeljne situacije.

Tijekom cijelog videa prevladava panika i strah kod ISIS-ovih džihadista, Boga zazivaju u gotovo svakoj rečenici te urlaju jedni na druge.

Naposljetku, ISIS-ov borac u očaju se povlači, ali je laka meta dobro skrivenim kurdskim snagama.

Naposljetku pogođen i pada na pod dok njegovi kolege džihadisti puzeći pokušavaju pobjeći od neprijateljske vatre i zasjede koju očito nisu očekivali.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.