Nezavisna lista pulskog gradonačelnika dala potporu novinarima Glasa Istre

Foto: FaH

PODRŠKU novinarima Glasa Istre, kojima je Uprava dala izvanredan otkaz ugovora o radu, pružila je u utorak i Nezavisna lista Filipa Zoričića, novog pulskog gradonačelnika.

Podršku su dali novinarima Glasa Istre Zoranu Angeleskom, Danijeli Bašić Palković, Borki Petrović, kojima je Uprava dala izvanredan otkaz ugovora o radu, Robertu Rauchu, kojem nije produžen honorarni ugovor, te Chiari Bilić, čiji status je još nepoznat.

"Znamo da se političari ne bi trebali miješati u uređivačke odluke medija te da se ovakvim priopćenjima stvara sklisko tlo utjecaja politike na medije. Međutim, ne možemo i ne smijemo šutjeti na događaje u našoj okolini. Dužnost nam je da kao pojedinci i kao grupa stanemo u obranu osoba koje su odgovorno radile svoj posao", navodi se u priopćenju Nezavisne liste Filipa Zoričića. 

"Zalagat ćemo se za transparentan i jasan odnos medija i politike"

Dodaju da su "uvjereni da novinari moraju govoriti ono što misle i braniti ugled struke bez obzira na posljedice".

Članovi liste Filipa Zoričića kažu kako će se zalagati za transparentan i jasan odnos medija i politike.

"Financiranje medija iz proračunskog novca mora postojati, ali isto tako javnost mora biti u potpunosti upoznata s tim što se točno plaća tim novcem, zašto i u kojim vremenskim intervalima", dodaje se u priopćenju.

I Hrvatsko novinarsko društvo (HND) i Sindikat novinara Hrvatske (SNH) ranije danas ocijenili su skandaloznim i sramotnim ponašanje Uprave Glasa Istre, koja je dala izvanredne otkaze novinarima koji su, tvrde iz HND-a i SNH-a, upozorili na neprofesionalnu uređivačku politiku tih novina u korist IDS-a.

Podršku novinarima je dao i SDP Istarske županije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.