Nije daleko odmakao: Na Mrduju se nasukao turski teretnjak provjeravan zbog nestalog žita

TURSKI teretni brod Murat Hacibekiroglu III, kojeg su proteklih dana u Žitnom terminalu u Splitu pregledavali policija i carina zbog sumnje da nosi žito nestalo iz Đakovštine, nasukao se noćas, deset minuta nakon ponoći, na istočnu stranu otočića Mrduja u Splitskim vratima, između Brača i Šolte.

Nakon isplovljavanja iz Milne, kamo su se sklonili zbog lošeg vremena, Turci su se "nasadili" pramcem na otočić, najpoznatiji po čuvenoj Mrdujskoj regati.

Spazili ih nasukane s trajekta

Lučka kapetanija provodi istragu. O nasukavanju im je dojavljeno jutros u 7.30 sati. Čeka se očitovanje brodara, nakon čega bi se trebalo pristupiti odsukavanju. 

Brod je, inače, bio na putu za Bari s teretom pšenice i kukuruza. Spazila ih je u nevolji posada trajekta Petar Hektorović na liniji iz Visa za Split. Zvali su Turke, ali se nitko od 13 članova posade nije javio. U Ministarstvu mora kažu da nema ozlijeđenih te da nisu zamijećeni tragovi onečišćenja mora.

Brod se nalazi u vlasništvu brodara Haci Ibrahim Hacibela. Dug je 84 metra, a nosivost mu je nešto manje od dvije tisuće bruto tona. Split je napustio u petak oko 13.35 sati. U Milnu ih je uputio pilot, koji je napustio brod sat i pol nakon isplovljavanja. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.