43 godine je proveo u invalidskim kolicima zbog krive dijagnoze, a sada normalno hoda

Screenshot: Journal de Noticias

PORTUGALAC Rufino Borrego (61) proveo je 43 godine u invalidskim kolicima zbog pogrešne liječničke dijagnoze, javlja Daily Mail.

U lisabonskoj bolnici kao dječaku od 13 godina liječnici su mu dijagnosticirali neizlječivu mišićnu distrofiju. Od toga dana pa sve do prije nekoliko godina, Portugalac je bio vezan uz invalidska kolica.

Na Borregovu sreću, 2010. godine jedan je neurolog pretpostavio, a pretpostavka se pokazala točnom, da čovjek u invalidskim kolicima zapravo boluje od kongenitalne mijastenije, sasvim druge bolesti.

Mijastenija je bezazlena u odnosu na dijagnosticiranu distrofiju. Ta bolest samo oslabljuje mišiće i uz vježbu se može izliječiti. Nakon godinu dana vježbanja Borrego je zauvijek ostavio invalidska kolica i stao na vlastite noge.

Živi normalnim životom, odlazi na vježbe i dvaput godišnje posjećuje fizijatra. Nikome ne zamjera na pogrešnoj dijagnozi zbog koje je 43 godine proveo u invalidskim kolicima jer je mijastenija nekad bila gotovo nepoznata bolest. Kaže da jedino želi što ljepše proživjeti ostatak života.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.