Nije kraj: Hypo banka plijeni i Huljićeve tantijeme od ZAMP-a i HUZIP-a!

"ŽIVOT je sapunica", kazao je Tonči Huljić nekim medijima nakon što se predomislio i zaključio da ipak razgovara s novinarima. Usto je i potvrdio da je dužan znatno više od 9,7 milijuna kuna, na koliko mu je pravomoćnim rješenjem o ovrsi sjela Hypo banka.

> Ekskluzivno: Hypo banka sjela Huljiću na imovinu ovrhom od 9,7 milijuna kuna!

Zasada na dražbu ide Huljićev pašnjak od tisuću četvornih metara, no ukoliko banka ne uspije naplatiti kredit dignut za snimanje sapunice, na red dolaze Huljićevi tantijemi od izvođenja njegovih brojnih hitova. Naime, rješenjem o ovrsi plijene se Huljićeve tražbine prema Hrvatskom društvu skladatelja (ZAMP-u) i Hrvatskoj udruzi za zaštitu izvođačkih prava (HUZIP).

"Amer i Rus" odsad za Hypo, a ne Huljića

Prodaja pašnjaka, sasvim sigurno, neće ni blizu namiriti potraživanje Hypa pa je pljenidba tantijema vrlo izvjesna. A hitova je zaista priličan broj. Sretna je to okolnost, jer će Huljić brže isplatiti milijunski dug. Premda mu neće biti lako.

Spoznaja da kad na radiju zasvira "Minus i plus, ko Amer i ko Rus..." lova više ne ide njemu, nego banci, vjerojatno će biti prilično mučna za najuspješnijeg hrvatskog hitmejkera, koji je nedavno najavio osvajanje svjetske glazbene scene.

Ovrha je prisilna naplata, a ne dogovor

Premda sa Indexom Huljić jučer nije htio razgovarati, nakon objave priče o ovrsi teškoj gotovo 10 milijuna kuna, razvezao mu se jezik.

Radio Dalmaciji sinoć se odmah javio sa željom da demantira "insinuacije" o ozbiljnim novčanim poteškoćama. Ljude je uvjeravao kako se s bankom dogovara te još zahvalio na strpljenju. Ako je zaista tako, onda su problemi još veći nego što se mislilo. Naime, ovrha predstavlja prisilnu naplatu nespojivu sa bilo kakvim dogovaranjem. To je ona posljednja mjera koja se povlači kad dogovori ne uspiju.

Da se ne radi o nikakvom dogovaranju svjedoči i pokušaj naplate banke sa Huljićevog računa, na kojem su našli tek tešku "siću", manje od 400 kuna. To zaista ne zvuči kao pokušaj bilo kakvog dogovora...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.